Recept zoekresultatenKroketten van grijze garnalen
Delhaize logo
  • Kroketten van grijze garnalen

Kroketten van grijze garnalen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Overig
Lunch
Kroketten van grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 heel ei + 1 eierdooier
  • 80 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 citroen
  • frituurolie
  • 2 el gehakte peterselie + enkele takjes
  • 40 g gemalen emmentaler
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 25 cl kreeftenfond (in bokaal)
  • 80 g paneermeel
  • 5 cl verse room

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€12,98

Fond | Kreeft

Lacroix

Fond | Kreeft

40 cl

€4,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Becel | Frituurolie | 2l

Becel

Becel | Frituurolie | 2l

2 l

€11,29

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Totaal:
€29,14

Begin met koken

  1. De avond vooraf: smelt de boter in een grote steelpan op zacht vuur. Voeg de bloem toe, meng met de garde, voeg geleidelijk aan de kreeftenfond toe en roer tot een homogeen mengsel. Laat 2 min. sudderen op zacht vuur, roer regelmatig.
  2. Meng de room met de kaas en de eierdooier, voeg toe aan de bereiding en meng goed. Neem van het vuur en doe er de grijze garnalen en de gehakte peterselie bij. Breng op smaak (in principe zal alleen peper nodig zijn).
  3. Doe de bereiding in een kleine, rechthoekige, met bakpapier beklede schaal, strijk de bovenkant glad en dek af met vershoudfolie. Zet een nacht in de koelkast.
  4. De volgende morgen: verdeel de bereiding in 8 porties, spoel je handen onder koud water en maak kroketten. Wentel ze door de bloem, schud er de overtollige bloem af, haal ze door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Leg de kroketten op een kleine schotel, dek af met vershoudfolie en zet enkele uren in de koelkast (of 2 uur in de diepvriezer als je minder tijd hebt).
  5. Bak 4 kroketten tegelijk goudbruin in de hete frituurolie (180°C), laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur ook enkele peterselietakjes.
  6. Serveer warm met partjes citroen, sla, enz.

Kooktip

Als je de tijd en moed hebt, dan kan je zelf de fond maken: gebruik 600 g ongepelde garnalen, pel ze, kook de pantsers en koppen 5 min. in 30 cl water en zeef het kookvocht.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Kroketten van grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€12,98

Fond | Kreeft

Lacroix

Fond | Kreeft

40 cl

€4,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Becel | Frituurolie | 2l

Becel

Becel | Frituurolie | 2l

2 l

€11,29

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Totaal:
€29,14