Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKroketten met spek
Delhaize logo
  • Kroketten met spek

Kroketten met spek

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Aperitief
Kroketten met spek

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 25 g boter
  • een bord bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • frituurolie
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 100 g paneermeel
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Bloem | Vloeiend
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
    Afhaling vanaf 26/01
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Begin met koken

    1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten kokend water.
    2. Bak de spekreepjes bruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Laat ze goed uitlekken.
    3. Giet de aardappelen af, doe er de boter bij en prak ze met de pureestamper. Voeg 1 losgeklopt ei toe en meng krachtig. Doe er dan de spekreepjes en de peterselie bij. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Leg vershoudfolie of bakpapier in een rechthoekige schaal en doe er de bereiding in. Druk goed aan. Dek af en laat minstens 2 u. in de koelkast rusten.
    5. Haal de bereiding uit de vorm en snij in rechthoeken. Wentel ze door de bloem, schud er de overtollige bloem af, haal ze door het 2de met peper en zout losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Dek af en zet minstens 1 u. in de koelkast.
    6. Bak de kroketten goudbruin in de hete frituurolie (180°C) en serveer ze warm als bijgerecht bij gebraad, gevogelte of vis.

    Kooktip

    Maak een grote hoeveelheid kroketten en vries een deel in: je moet ze dan alleen nog op het moment zelf bakken.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Aperitief
    • Kroketten met spek

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Bloem | Vloeiend
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
    Afhaling vanaf 26/01
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99