Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKroketjes van duif met truffel en koolsla
Delhaize logo
  • Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Kerst
Lunch
Kroketjes van duif met truffel en koolsla

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 dl wildfond
  • peper en zout
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 sjalot
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • enkele plakjes wintertruffel
  • 1 laurierblaadje
  • 3 jeneverbessen
  • 4 duivenborsten
  • 2 dl vleesgelei
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/4 witte kool
  • 1 lente-ui
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel mayonaise

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min. + 30 min. afkoeltijd + 1 u vriestijd

  1. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in de olijfolie en bak de duivenborsten enkele minuten tot ze bruin zijn. Voeg de rozijnen, de jeneverbessen, het laurierblaadje en de wildfond toe. Laat 30 min sudderen zonder deksel. Haal er de duivenborsten uit en snijd het vel eraf.
  2. Laat het braadvocht nog enkele min. inkoken. Haal het laurierblad eruit en mix dit vocht.
  3. Cutter de duivenborsten en de wintertruffel fijn in een hakmolentje of blender.
  4. Zeef het braadvocht en meng het onder het fijngehakte vlees.
  5. Laat de vleesgelei smelten door het even op te warmen en voeg toe aan het vlees.
  6. Laat dit mengsel 30 min. opstijven in de koelkast.
  7. Maak er balletjes van met behulp van een ijsschep en laat ze 1 u in de diepvriezer opstijven.
  8. Maak de koolsla: hak de kool fijn met behulp van een mandoline en voeg er de wittewijnazijn, de mayonaise, de veenbessen en het fijngesnipperd lente-uitje aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Paneer de balletjes dubbel: haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit.
  10. Frituur de kroketten op 190°C tot ze mooi goudbruin zijn. Dien op met de koolsla.

Kooktip

  • 4 personen = 12 stuks
  • Het invriezen zorgt ervoor dat je mooiere balletjes kunt vormen. Zorg er echter wel voor dat ze helemaal ontdooid zijn tijdens het bakken. Verifieer even na het bakken van de eerste kroket.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 709; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 2; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 942,48
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Kroketjes van duif met truffel en koolsla