Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKrokantje van asperges en scampis
Delhaize logo
  • Krokantje van asperges en scampisA

Krokantje van asperges en scampis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Krokantje van asperges en scampisA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 1 yoghurt natuur (125 g)
  • 1 zakje rucola, klaar voor gebruik (50 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 grote basilicumblaadjes
  • 16 groene asperges
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 zakje diepgevroren scampi’s "365"
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 brickvellen
  • zout

Begin met koken

  1. Verwijder de harde onderste stengeluiteinden van de asperges, maar schil niet. Kook 5 min. in gezouten water. Laat voorzichtig uitlekken en in koud water schrikken. Vervolgens laten uitlekken op keukenpapier.
  2. Pel de ontdooide scampi’s en bak 2 min. in een pan met 1 soeplepel olijfolie. Kruid met peper en neem van het vuur.
  3. Verwarm de oven voor op T°6 – 180° C en neem er de grill uit.
  4. Smelt boter. Smeer er lichtjes 1 brickvel mee in en schik er 2 asperges en 3 scampi’s in. Vouw de randen dicht naar het midden, rol op en leg op de met bakpapier beklede grill. Maak zo 8 rolletjes. Bak in 15 min. goudbruin in de oven, maar draai halverwege de baktijd om.
  5. Rooster ondertussen  de amandelen in een droge antikleefpan. Bewaar 1 eetlepel en de doe rest met 2 eetlepels olie, de basilicumblaadjes, de yoghurt en het citroensap in de beker van de hakmolen. Laat draaien tot een homogene saus. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de krokantjes warm met wat raketsla en saus. Bestrooi met de amandelen en dien de resterende saus apart op.

Kooktip

  • Variant: Ook lekker met pijnboompitten in plaats van amandelen
  • Maak de krokantjes op voorhand klaar en bewaar in de koelkast. Bak ze nadien goudbruin in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 582; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 343,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Krokantje van asperges en scampisA