Recept zoekresultatenKrokante scampis en pastinaakgratin met gele curry
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:46
    C
  • Krokante scampis en pastinaakgratin met gele curry

Krokante scampis en pastinaakgratin met gele curry

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Voorgerecht
Krokante scampis en pastinaakgratin met gele curryC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 diepgevroren scampis
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 8 plukjes kervel
  • 50 g panko
  • 1 bodem druivenpitolie
  • 1/4 bussel koriander
  • 1/2 el chilipoeder
  • zout
  • 3 pastinaken (± 600 g) (voor de gratin)
  • 5 dl water (voor de gratin)
  • 20 g boter (voor de gratin)
  • 2 el arachideolie (voor de gratin)
  • 2 kits ‘Thaise gele curry’ Blue Elephant (voor de gratin)

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snijd ze met de mandoline in ultrafijne plakjes. Schik ze in opeenvolgende lagen in een beboterde ovenschaal.
  2. Bereid de gele currykits met warm water en olie volgens de instructies op de verpakking (maar zonder suiker). Overgiet er voorzichtig de pastinaken mee en bak ze 45 min. in de oven.
  3. Snijd de lente-uitjes overlangs in fijne slierten en laat ze in een kom koud water weken. Zet ze in de koelkast (ze beginnen na ± 30 min. te krullen).
  4. Meng de panko met het chilipoeder, zout en de gehakte koriander. Laat de scampis ontdooien. Haal de scampis door de losgeklopte eieren en dan door het paneermengsel.
  5. Verwarm de druivenpitolie in een braadpan. Bak er de scampis in, laat ze op keukenpapier uitlekken en dresseer ze op de borden met de pastinaakgratin. Werk af met gekrulde lente-uitjes en kervel.

Tip: Laat je gratin volledig afkoelen, snijd er met een uitsteekring cirkels uit, warm ze op in de microgolfoven en dresseer ze op de borden. Een mooie final touch!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht
  • 00:00
    -04:46
    C
  • Krokante scampis en pastinaakgratin met gele curry