Recept zoekresultatenKrokante gamba’s met peper en zout en preilinten
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:07
  • Krokante gamba’s met peper en zout en preilinten

Krokante gamba’s met peper en zout en preilinten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag
Lunch
Krokante gamba’s met peper en zout en preilinten

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 40 cl arachideolie
  • 100 g rode paprika’s
  • 1/2 theelepel pilipilipoeder
  • 2 stengels pijpajuin
  • 5 eetlepels maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • 8 hele gambas
  • 1 cm gemberwortel
  • 2 stengels bioprei
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15

  1. Laat de gamba’s ontdooien. Hak de look en de gember fijn. Snij de rode paprika in blokjes en de pijpajuin in stukjes.
  2. Halveer de preiwitten in de lengte en snij ze dan in fijne reepjes. Stoom ze al dente in 8 minuten.
  3. Haal het darmkanaal ondertussen uit de gamba’s, wentel ze even in maizena en bak ze 2 minuten in hete arachideolie. Laat uitlekken.
  4. Warm 3 eetlepels arachideolie op in een wok om de look en gember al roerend 1 minuut lang te fruiten. Voeg de paprika, zout en pilipili toe. Bak nog 5 minuten, al roerend. Voeg de gamba’s en pijpajuin toe en sauteer 2 minuten (omscheppen).
  5. Serveer meteen met de gekruide preispaghetti.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -05:07
  • Krokante gamba’s met peper en zout en preilinten