Recept zoekresultatenKrokante beursjes met pensen, appels en noten
Delhaize logo
  • Krokante beursjes met pensen, appels en noten
    D
Krokante beursjes met pensen, appels en notenD

Krokante beursjes met pensen, appels en noten

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 50 g boter
  • 1 zwarte pens
  • 1 witte pens
  • 30 g walnoten "365"
  • 5 vellen brickdeeg
  • 2 appels
  • 50 g boter
  • 1 zwarte pens
  • 1 witte pens
  • 30 g walnoten "365"
  • 5 vellen brickdeeg
  • 2 appels

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Schil en snij de appels in blokjes. Verwarm een klontje boter in een grote braadpan en bak er de appelblokjes in op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn. Kruid met peper en voeg de grofgehakte noten toe.
3
Verwijder het vel van de pensen en snij ze in schijfjes. Laat de rest van de boter smelten. Snij een brickvel in 4 driehoeken. Smeer een brickvel in met gesmolten boter, leg een driehoek brickdeeg in het midden en schep er een vierde van de appels op. Bedek met schijfjes pens (3 zwarte en 3 witte) en vouw het brickvel dicht tot een beursje. Sluit met een tandenstoker of een stukje keukentouw.
4
Leg de beursjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ongeveer 10 min. in de oven bakken tot ze goudbruin zijn.
5
Serveer warm met een beetje sla.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Schil en snij de appels in blokjes. Verwarm een klontje boter in een grote braadpan en bak er de appelblokjes in op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn. Kruid met peper en voeg de grofgehakte noten toe.
3
Verwijder het vel van de pensen en snij ze in schijfjes. Laat de rest van de boter smelten. Snij een brickvel in 4 driehoeken. Smeer een brickvel in met gesmolten boter, leg een driehoek brickdeeg in het midden en schep er een vierde van de appels op. Bedek met schijfjes pens (3 zwarte en 3 witte) en vouw het brickvel dicht tot een beursje. Sluit met een tandenstoker of een stukje keukentouw.
4
Leg de beursjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ongeveer 10 min. in de oven bakken tot ze goudbruin zijn.
5
Serveer warm met een beetje sla.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1339; energie (kCal): 323; vetten (g): 28,3; verzadigde vetten (g): 12; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 268,09
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1339; energie (kCal): 323; vetten (g): 28,3; verzadigde vetten (g): 12; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 268,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Boerenpensen | Zwart

Delhaize

Boerenpensen | Zwart

+/- 240 gr

+/-€2,57

Pensen | Wit | Fijne kruiden | Varken

Delhaize

Pensen | Wit | Fijne kruiden | Varken

+/- 240 gr

+/-€2,57

Reeds in je keuken

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

Delhaize

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

850 gr

Bio

€3,29

Totaal:
+/-€11,43

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.