Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • KreeftensoepB

Kreeftensoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Soepen
KreeftensoepB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sjalotten
  • 2 kreeften (kop en pantser)
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 cl cognac
  • 10 cl vloeibare room
  • zout
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 120 min. kooktijd

  1. Snij de sjalotten fijn en laat ze slinken in olijfolie. Voeg de pantsers van de kreeften toe en laat 5 min verder koken terwijl je roert. Voeg cognac toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur zachter, voeg het kruidentuiltje toe, het tomatenconcentraat en vul met warm water tot de ingrediënten bedekt zijn. Zet een deksel op de pot en laat 2 uur koken op een zacht vuur.
  2. Mix het geheel en zeef.
  3. Voeg de room toe, kruid af en dien op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 623; energie (kCal): 150; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 341,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • KreeftensoepB