Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om sommige producten van het merk « Häagen-Dazs » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKreeft op de barbecue
Delhaize logo
  • Kreeft op de barbecue

Kreeft op de barbecue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Kreeft op de barbecue

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 levende kreeften van ± 900 g/stuk
  • 1 verse rode peper
  • 1/2 limoen bio
  • 4 takjes dragon of basilicum (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 3 takjes Thaïse basilicum
  • 0,1 dl olijfolie (voor de marinade)
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Diepvries kreeft
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011082200295240000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022400077510000
  • Basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019112800047410000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min

    1. Steek de barbecue aan.
    2. Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Dompel de kreeften er één voor één in. Wacht tot het water opnieuw kookt en tel 2 minuten. Haal de kreeften uit het water en spoel meteen na met koud water.
    3. Trek zestes van de halve limoen. Hak de Thaise basilicum en de dragon fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snipper fijn. Meng de kruiden met de rode peper, de limoenzeste en de olijfolie. Kruid met zout.
    4. Breek voorzichtig de klauwen van de kreeft. Snijd daarna de kreeft overlangs in twee. Plaats hiervoor de punt van een groot mes aan het uiteinde van de kop en snijd de kop in de helft. Draai het mes om en snijd de staart in de helft. Overgiet de kreeft met de helft van de kruidenmarinade.
    5. Schik de kreeften met het vruchtvlees naar boven op de grill. Sluit het deksel en gaar gedurende 15 minuten. Haal de kreeften van de grill, lepel de rest van de marinade erover en serveer meteen.

    Kooktip

    Verlies je tafelsetting niet uit het oog. Zet wat verse kruidenpotjes, een grote pepermolen, fleur de sel, partjes citroen en vingerdoekjes met citroen op tafel.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Kreeft op de barbecue

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Diepvries kreeft
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011082200295240000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022400077510000
  • Basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019112800047410000