Recept zoekresultatenKreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrème
Delhaize logo
  • Kreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrème
    C

Kreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrème

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Hoofdgerecht
Kreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrèmeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 levende kreeften van 500 g/stuk
  • 2 sinaasappelen
  • 80 g parmigiano
  • 40 g gezouten boter
  • 100 g grof zeezout
  • peper
  • ijsblokje
  • 1 sjalot (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 sinaasappelen (voor de sinaasappelcrème)
  • 1 takje tijm (voor de sinaasappelcrème)
  • 2,5 dl room (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 dl droge witte wijn (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 el olijfolie (voor de sinaasappelcrème)
  • peper en zout (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 rijpe avocado’s (voor de avocadocrème)
  • 1 citroen (voor de avocadocrème)
  • 20 g parmigiano (voor de avocadocrème)
  • peper en zout (voor de avocadocrème)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte | Kreeft | Msc

Pittman Seafoods

Gekookte | Kreeft | Msc

325 gr

€12,55

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Zout | Grof | Molen

Jozo

Zout | Grof | Molen

2 × 90 gr

€7,58

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

Delhaize

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

25 cl

€3,19

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Avocado | Bio

Delhaize

Avocado | Bio

1 st

Bio

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Ice crush premium

Delhaize

Ice crush premium

2 kg

€2,19

Totaal:
€62,56

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min.

  1. Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min. kooktijd (1 min./100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften op dezelfde manier. Verwijder de pantsers van de hele staarten en haal het vlees voorzichtig uit de scharen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C (statische warmte). Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de geraspte parmigiano over, tot een compacte laag. Laat ± 8 min. goudbruin bakken in de oven (houd in het oog!). Laat afkoelen en breek in grote stukken.
  3. Maak de sinaasappelcrème: hak het sjalotje fijn. Fruit het 5 min. met de olijfolie en de tijm in een kleine braadpan op een heel zacht vuurtje, zonder te laten kleuren. Overgiet met de witte wijn en laat op een vrij hoog vuur volledig inkoken. Giet er het sap van de sinaasappelen en de room bij, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Giet de crème door een puntzeef en breng ze verder op smaak.
  4. Maak de avocadocrème: mix het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de citroen en de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak.
  5. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verwarm de stukken kreeft op een matig vuurtje in een braadpan, met de boter. Kruid lichtjes met peper. Dresseer ze op borden, met de sinaasappelcrème, de avocadocrème, de sinaasappelpartjes en de parmigianokoekjes. Kruid met peper en serveer.

Tip: Geef je recept een bittere toets: vervang de helft van de sinaasappelen door rode pompelmoezen.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 175 kcal – Vetten: 13,4 g – Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1 g – Eiwitten: 7,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100 g: Energie: 175 kcal – Vetten: 13,4 g – Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1 g – Eiwitten: 7,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Hoofdgerecht
  • Kreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrème
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte | Kreeft | Msc

Pittman Seafoods

Gekookte | Kreeft | Msc

325 gr

€12,55

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Zout | Grof | Molen

Jozo

Zout | Grof | Molen

2 × 90 gr

€7,58

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

Delhaize

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

25 cl

€3,19

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Avocado | Bio

Delhaize

Avocado | Bio

1 st

Bio

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Ice crush premium

Delhaize

Ice crush premium

2 kg

€2,19

Totaal:
€62,56