Recept zoekresultatenKreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrème
Delhaize logo
  • Kreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrèmeC

Kreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrème

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Hoofdgerecht
Kreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrèmeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 takje tijm (voor de sinaasappelcrème)
  • peper en zout (voor de avocadocrème)
  • 20 g parmigiano (voor de avocadocrème)
  • 1 citroen (voor de avocadocrème)
  • 2 rijpe avocado’s (voor de avocadocrème)
  • peper en zout (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 el olijfolie (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 dl droge witte wijn (voor de sinaasappelcrème)
  • 2,5 dl room (voor de sinaasappelcrème)
  • 4 levende kreeften van 500 g/stuk
  • 2 sinaasappelen (voor de sinaasappelcrème)
  • 1 sjalot (voor de sinaasappelcrème)
  • ijsblokjes
  • peper
  • 100 g grof zeezout
  • 40 g gezouten boter
  • 80 g parmigiano
  • 2 sinaasappelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    1,95 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min. kooktijd (1 min./100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften op dezelfde manier. Verwijder de pantsers van de hele staarten en haal het vlees voorzichtig uit de scharen.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C (statische warmte). Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de geraspte parmigiano over, tot een compacte laag. Laat ± 8 min. goudbruin bakken in de oven (houd in het oog!). Laat afkoelen en breek in grote stukken.
    3. Maak de sinaasappelcrème: hak het sjalotje fijn. Fruit het 5 min. met de olijfolie en de tijm in een kleine braadpan op een heel zacht vuurtje, zonder te laten kleuren. Overgiet met de witte wijn en laat op een vrij hoog vuur volledig inkoken. Giet er het sap van de sinaasappelen en de room bij, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Giet de crème door een puntzeef en breng ze verder op smaak.
    4. Maak de avocadocrème: mix het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de citroen en de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak.
    5. Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verwarm de stukken kreeft op een matig vuurtje in een braadpan, met de boter. Kruid lichtjes met peper. Dresseer ze op borden, met de sinaasappelcrème, de avocadocrème, de sinaasappelpartjes en de parmigianokoekjes. Kruid met peper en serveer.

    Tip: Geef je recept een bittere toets: vervang de helft van de sinaasappelen door rode pompelmoezen.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 175 kcal – Vetten: 13,4 g – Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1 g – Eiwitten: 7,6 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Kerst
    Hoofdgerecht
    • Kreeft met sinaasappelcrème, parmigianokoekjes en avocadocrèmeC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    1,95 €/kg
    €1,95