Recept zoekresultatenKreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Delhaize logo
  • Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dilleA

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dilleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 scheutje witte wijn (optioneel)
  • peper en zout
  • 1 steranijs (optioneel)
  • verse tijm (optioneel)
  • 1 snuifje zout (voor de court-bouillon)
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 10 peperbollen (voor de court-bouillon)
  • 1 kruidentuiltje (voor de court-bouillon)
  • 1 ui (voor de court-bouillon)
  • 3 wortelen (voor de court-bouillon)
  • 1 scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 2 selderstengels (voor de court-bouillon)
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • takjes bieslook
  • takjes dille
  • 1 eetlepel citroenolie
  • 100 g fijne frisésalade
  • 150 g kerstomaten
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 venkel

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
  2. Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 1 min onder in de kokende court-bouillon. Laat even afkoelen en haal het vlees uit de pantsers. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Maak de venkel schoon, bewaar het loof en snijd in flinterdunne plakjes met een scherp mes of met een mandoline. Pel de sinaasappel à vif en wrik de partjes los. Pers de rest van de sinaasappel uit en meng het sap met de citroenolie. Kruid met peper en zout en laat de venkel er 10 min in marineren zodat hij wat zachter wordt.
  4. Spoel de kerstomaten en snijd in de helft. Maak een salade van de gemarineerde venkel, de sinaasappel, de kerstomaten en de frisésalade. Werk de salade af met de dille, de fijngesnipperde bieslook, het loof van de venkel en kruid met peper en zout.
  5. Schik de salade op de borden en serveer de kreeften erbij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 88; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 2,6; vezels (g): 3,8; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 359,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dilleA