Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKreeft met citrusvruchten
Delhaize logo
  • Kreeft met citrusvruchtenB

Kreeft met citrusvruchten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Kreeft met citrusvruchtenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kreeften
  • Espelettepeper
  • de ontvliesde partjes van een halve roze pompelmoes
  • 1 el honing
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 1 eetlepel olie
  • 100 g boter
  • 6 kumquats
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 roze pompelmoes
  • cayennepeper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    +/- 700 gr
    +/-59,90€/kg
    +/-€41,93
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min

    1. Voeg bij een grote hoeveelheid kokend water per liter 20 g zout en een koffielepel Espelettepeper.
    2. Leg de kreeften erin met het hoofd eerst en zet een deksel op de pan. Haal ze uit het water zodra ze gaar zijn en laat afkoelen. Haal het vlees uit de staart en de poten, snijd de staart in schijfjes.
    3. Snijd de citrusvruchten in stevige plakken en bak die in een braadpan met 50 g boter en de honing.
    4. Laat het sinaasappelsap en de partjes van de pompelmoes in een kleine steelpan indikken tot er een enigszins dikke stroop ontstaat.
    5. Doe er zout, peper en Espelettepeper bij.
    6. Haal van het vuur en voeg nog 100 g boter in kleine stukjes toe; meng tot er een roomachtige saus ontstaat.
    7. Gebruik diepe borden en serveer per persoon één poot en een halve staart, schik er de citrusvruchten rond en overgiet met de saus.

    Kooktip

    Kooktijd van de kreeft:

  • Kreeft van 500 g: 10 min + 3 min voor de poten.
  • Kreeft van 750 g: 15 min + 4 min voor de poten.
  • Kreeft van 1 kg: 20 min + 5 min voor de poten.
  • Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 423,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Kreeft met citrusvruchtenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte kreeft 600-800g
    +/- 700 gr
    +/-59,90€/kg
    +/-€41,93
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49