Recept zoekresultatenKreeft belle vue
Delhaize logo
  • Kreeft belle vueA

Kreeft belle vue

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Voorgerecht
Kreeft belle vueA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • een scheutje witte wijn (optioneel)
  • 1 snuifje cayennepeper
  • een scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 10 peperbollen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 2 selderstengels
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 1 eetlepel whisky
  • 1/2 dl room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 1/2 kropsla

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min. koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
  2. Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 5 min.voor een kreeft van 500 g (10 min voor 1 kg) onder in de kokende court-bouillon.
  3. Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng de mayonaise en de ketchup. Kruid met cayennepeper en giet de whisky erbij. Klop de room half op en lepel deze voorzichtig onder de cocktailsaus.
  4. Kook de eieren hard gedurende 7 min. in kokend water. Laat afkoelen en snijd in partjes.
  5. Haal de kreeften uit de bouillon, laat even uitlekken en snijd de kreeft in de helft.
  6. Serveer de afgekoelde kreeft met de kropsla, de partjes ei en tomaat, een partje citroen en de cocktailsaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 380,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Voorgerecht
  • Kreeft belle vueA