Recept zoekresultatenKreeft belle-vue
Delhaize logo
  • Kreeft belle-vueA

Kreeft belle-vue

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Kreeft belle-vueA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g boterbonen
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl cocktailsaus
  • 1 krop eikenbladsla
  • het sap van 1 citroen
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 eetlepels mosterdzaad
  • 1/2 bloemkool
  • 1 dl knoflookolie
  • 4 tomaten
  • 1 rode peper
  • 2 kreeften van 750 g/stuk
  • 2 eetlepels zout
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 4 jeneverbessen
  • 6 takken basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 6 takken dille
  • 2 l water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Kruiden | Jeneverbessen
    21 gr
    135,71 €/kg
    €2,85
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Snijd de chilipeper in de lengte in tweeën. Breng het water aan de kook met de chilipeper, de dille, de tijm, het basilicum, de jeneverbessen, de rietsuiker en het zout.
    2. Leg de kreeften in een grote schaal. Giet er de kokende bouillon over en laat de kreeften op kamertemperatuur komen in het water. Snijd de kreeften overlangs in tweeën. Haal voorzichtig het vlees uit de staarten en de scharen. Houd het vlees apart.
    3. Blancheer de bonen 5 minuten in gezouten water. Leg ze meteen in ijswater. Snijd de tomaten aan de bovenkant in en dompel ze in het kookwater. Pel de tomaten en snijd ze overlangs in tweeën. Haal uit de helft van de tomaten de lobben met de pitten en houd apart.
    4. Haal het koraal uit de kop van de kreeften. Mix met het vruchtvlees van de leeggehaalde tomaten en de knoflookolie tot vinaigrette.
    5. Ga met een dunschiller over de bloemkool zodat je couscous krijgt. Meng de bloemkoolcouscous met het mosterdzaad, de vinaigrette, de sjalot en het citroensap.
    6. Maak de sla schoon en verdeel hem over de borden. Trek de bonen in de lengte open en leg ze op de sla. Doe er de lobben van de tomaat en de bloemkoolcouscous bij. Leg een halve tomaat op het bord.Leg er een kreeftenstaart en -schaar op.
    7. Serveer de kreeft met cocktailsaus en mayonaise.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Kreeft belle-vueA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Kruiden | Jeneverbessen
    21 gr
    135,71 €/kg
    €2,85
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar