Kramiektoast met aardbeien en amandelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Terug naar school
Andere
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 sneetjes kramiekbrood
- 250 g ricotta
- 320 g aardbeien
- 2 eetlepels griessuiker
- 4 el amandelschilfers
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1994021700803800000
F2015022700105300000
F1986053100327900000
S1974061200151000000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Neem de rooster uit de oven en verwarm de ovengrill.
- Rooster de sneetjes kramiek even in een broodrooster, leg ze op de ovenrooster en laat afkoelen.
- Prak, ondertussen, de ricotta samen met de suiker, met een vork. Voeg de in stukjes gesneden aardbeien toe en meng.
- Verdeel dit mengsel over het kramiekbrood en bestrooi met de amandelen.
- Laat enkele minuten bruinbakken onder de warme ovengrill.
- Dien lauw op.
Kooktip
- In dit recept kan je gerust kramiek verwerken dat al wat oudbakken is.
- Variant: Ook lekker met andere rode vruchten of met nectarines.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 798; energie (kCal): 191; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 20,1; suikers (g): 10,8; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 431,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Terug naar school
Ontbijt
Zomer,Lente
Andere
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1994021700803800000
F2015022700105300000
F1986053100327900000
S1974061200151000000
Laad nog 1 producten