Recept zoekresultatenKoude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnoten
Delhaize logo
  • Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnotenD

Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnoten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnotenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel blonde kandijsuiker
  • 6 eierdooiers "365"
  • 50 g gepelde hazelnoten
  • 15 cl Sauternes
  • 25 cl slagroom
  • 150 g ultrafijne griessuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    S1994122700151720000
  • F1993101900107900000
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061400327620000
  • CHATEAU SIGALAS RABAUD 2003
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2004062200215830003
  • Begin met koken

    1. Zet een grote, glazen kom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
    2. Breng water aan de kook in een grote kookpot. Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker in een kleinere kookpot. Neem de grote pot van het vuur en zet er de kleine in. Klop het eimengsel met de garde krachtig en ononderbroken terwijl je een achtvormige beweging maakt: het mengsel zal stilaan in volume verdubbelen en luchtig worden. Voeg de Sauternes beetje bij beetje toe, klop lang na elke toevoeging. Giet in een grote kom en laat afkoelen.
    3. Hak ondertussen de hazelnoten grof en doe ze met kandijsuiker in een kleine pan. Laat karameliseren op vrij hoog vuur. Neem meteen uit de pan.
    4. Klop de slagroom stevig op in de koude kom en voeg de sabayon geleidelijk aan toe, roer voorzichtig.
    5. Verdeel over 6 coupes, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
    6. Serveer koel, bestrooid met de hazelnoten.

    Kooktip

    Voeg de hazelnoten pas op het laatste moment toe, want in de koelkast worden ze zacht en smelt de karamel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1321; energie (kCal): 318; vetten (g): 22,2; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 25,8; suikers (g): 25,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 572,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnotenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    S1994122700151720000
  • F1993101900107900000
  • Gepelde Hazelnoten | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016061400327620000
  • CHATEAU SIGALAS RABAUD 2003
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2004062200215830003