Recept zoekresultatenKoude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnoten
Delhaize logo
  • Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnoten
    D
Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnotenD

Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnoten

Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 el blonde kandijsuiker
  • 6 eierdooiers
  • 50 g gepelde hazelnoten
  • 15 cl Sauternes
  • 25 cl slagroom
  • 150 g ultrafijne griessuiker
  • 1 el blonde kandijsuiker
  • 6 eierdooiers
  • 50 g gepelde hazelnoten
  • 15 cl Sauternes
  • 25 cl slagroom
  • 150 g ultrafijne griessuiker

Begin met koken

1
Zet een grote, glazen kom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
2
Breng water aan de kook in een grote kookpot. Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker in een kleinere kookpot. Neem de grote pot van het vuur en zet er de kleine in. Klop het eimengsel met de garde krachtig en ononderbroken terwijl je een achtvormige beweging maakt: het mengsel zal stilaan in volume verdubbelen en luchtig worden. Voeg de Sauternes beetje bij beetje toe, klop lang na elke toevoeging. Giet in een grote kom en laat afkoelen.
3
Hak ondertussen de hazelnoten grof en doe ze met kandijsuiker in een kleine pan. Laat karameliseren op vrij hoog vuur. Neem meteen uit de pan.
4
Klop de slagroom stevig op in de koude kom en voeg de sabayon geleidelijk aan toe, roer voorzichtig.
5
Verdeel over 6 coupes, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
6
Serveer koel, bestrooid met de hazelnoten.
1
Zet een grote, glazen kom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
2
Breng water aan de kook in een grote kookpot. Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker in een kleinere kookpot. Neem de grote pot van het vuur en zet er de kleine in. Klop het eimengsel met de garde krachtig en ononderbroken terwijl je een achtvormige beweging maakt: het mengsel zal stilaan in volume verdubbelen en luchtig worden. Voeg de Sauternes beetje bij beetje toe, klop lang na elke toevoeging. Giet in een grote kom en laat afkoelen.
3
Hak ondertussen de hazelnoten grof en doe ze met kandijsuiker in een kleine pan. Laat karameliseren op vrij hoog vuur. Neem meteen uit de pan.
4
Klop de slagroom stevig op in de koude kom en voeg de sabayon geleidelijk aan toe, roer voorzichtig.
5
Verdeel over 6 coupes, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
6
Serveer koel, bestrooid met de hazelnoten.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1321; energie (kCal): 318; vetten (g): 22,2; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 25,8; suikers (g): 25,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 572,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1321; energie (kCal): 318; vetten (g): 22,2; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 25,8; suikers (g): 25,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 572,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Room | Zuur | 30% V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 30% V.G.

2 × 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,90

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€10,87