Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenKoolvishaasje met kerstomaatjes
Delhaize logo
  • Koolvishaasje met kerstomaatjes
    A
Koolvishaasje met kerstomaatjesA

Koolvishaasje met kerstomaatjes

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • balsamicoazijn
  • 500 g kerstomaten, in trosjes
  • 650 g koolvishaasjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 450 g krielaardappelen
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • balsamicoazijn
  • 500 g kerstomaten, in trosjes
  • 650 g koolvishaasjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 450 g krielaardappelen
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 e.l. olijfolie
  • zwarte peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Spoel en droog de aardappelen. Doe ze in een ovenschaal (liefst van aardewerk) met de helft van de teentjes knoflook, de laurierblaadjes en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min in de oven en schep de aardappelen geregeld om.
3
Kruid de koolvis met peper en zout. Leg ze in de schaal bij de aardappelen en besprenkel met 1 el olijfolie. Zet nog 10 min in de oven, of iets langer al naargelang de dikte van de vis.
4
Pel intussen de andere helft van de knoflookteentjes en snijd ze in fijne plakjes. Spoel de kerstomaten, maar laat ze aan de trosjes. Dep ze droog.
5
Doe de knoflookplakjes in een pannetje met de rest van de olijfolie en laat op zacht vuur 3 min konfijten. Voeg de trostomaten en de balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout. Zet het vuur iets hoger en laat nog 10 min verder konfijten. Schep de tomaten geregeld om.
6
Serveer de koolvis met de aardappelen en de kerstomaten.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Spoel en droog de aardappelen. Doe ze in een ovenschaal (liefst van aardewerk) met de helft van de teentjes knoflook, de laurierblaadjes en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min in de oven en schep de aardappelen geregeld om.
3
Kruid de koolvis met peper en zout. Leg ze in de schaal bij de aardappelen en besprenkel met 1 el olijfolie. Zet nog 10 min in de oven, of iets langer al naargelang de dikte van de vis.
4
Pel intussen de andere helft van de knoflookteentjes en snijd ze in fijne plakjes. Spoel de kerstomaten, maar laat ze aan de trosjes. Dep ze droog.
5
Doe de knoflookplakjes in een pannetje met de rest van de olijfolie en laat op zacht vuur 3 min konfijten. Voeg de trostomaten en de balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout. Zet het vuur iets hoger en laat nog 10 min verder konfijten. Schep de tomaten geregeld om.
6
Serveer de koolvis met de aardappelen en de kerstomaten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 282,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 282,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Azijn | Balsamico | Modena

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena

50 cl

€2,39

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

500 gr

€3,39

Koolvis | Alaska

Delhaize

Koolvis | Alaska

675 gr

€6,79

Krieltjes

Delhaize

Krieltjes

450 gr

€0,95

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€13,52