Recept zoekresultatenKoolvishaasje met kerstomaatjes
Delhaize logo
 • Koolvishaasje met kerstomaatjesA

Koolvishaasje met kerstomaatjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Koolvishaasje met kerstomaatjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • balsamicoazijn
 • 500 g kerstomaten, in trosjes
 • 2 koolvishaasjes, 325 g elk
 • 4 knoflookteentjes
 • 450 g krielaardappelen
 • 2 blaadjes laurier
 • 4 eetlepels olijfolie
 • zout en zwarte peper

Begin met koken

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Spoel en droog de aardappelen. Doe ze in een ovenschaal (liefst van aardewerk) met 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven en schep de aardappelen geregeld om.
 3. Kruid de koolvis met peper en zout. Leg ze in de schaal bij de aardappelen en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet nog 10 minuten in de oven, of iets langer al naargelang de dikte van de vis.
 4. Pel intussen de andere 2 knoflookteentjes en snijd ze in fijne plakjes. Spoel de kerstomaten, maar laat ze aan de trosjes. Dep ze droog.
 5. Doe de knoflookplakjes in een pannetje met 2 eetlepels olijfolie en laat op zacht vuur 3 minuten konfijten. Voeg de trostomaten en 1 eetlepel balsamicoazijn toe, kruid met peper en zout. Zet het vuur iets hoger en laat nog 10 minuten verder konfijten. Schep de tomaten geregeld om.
 6. Serveer de koolvis met de aardappelen en de kerstomaten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 282,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Koolvishaasje met kerstomaatjesA