Recept zoekresultatenKoolrabilasagne met aubergines en forel in een zoutkorst door Seppe Nobels
Delhaize logo
  • Koolrabilasagne met aubergines en forel in een zoutkorst door Seppe Nobels

Koolrabilasagne met aubergines en forel in een zoutkorst door Seppe Nobels

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Koolrabilasagne met aubergines en forel in een zoutkorst door Seppe Nobels

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Ardense forellen
  • 4 aubergines
  • 2 koolrabi’s
  • 100 g jonge spinazie
  • 40 g bloem
  • 5 dl halfvolle melk
  • 30 g boter
  • 6 el olijfolie met knoflook taste of Inspirations
  • 2 bussels tijm
  • 1 bussel basilicum
  • 6 jeneverbessen
  • 1 snuifje gemalen muskaatnoot
  • peper
  • 2 kg grof zeezout
  • Fleur de sel

Begin met koken

Bereidingstijd: bereiding + kooktijd: 1u10

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de aubergines in een schaal, prik er wat gaatjes in met een vork en smeer ze in met 2/3 van de knoflookolie. Bestrooi ze met enkele takjes tijm en schuif ze 45 min. in de oven. Laat de aubergines lauw worden en snijd ze dan in 2. Haal er het vruchtvlees uit, plet het lichtjes en breng het verder op smaak.
  2. Mix de spinazie, 1/4 van het grof zeezout, de helft van de tijm, de basilicum en de jeneverbessen met een staafmixer. Meng dit mengsel met de rest van het zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er een kleine helft van de bereiding over.
  3. Schik er de gespoelde en gedroogde forellen bovenop en bedek ze volledig met de rest van het groene zout, zonder dat ze elkaar raken. Schuif ze 18 min. in de oven op 180°C.
  4. Snijd de geschilde koolrabi’s met de mandoline in fijne plakjes.
  5. Smelt de boter in een grote steelpan, op een matig vuurtje. Bestrooi hem met bloem en meng tot een lichtblonde massa. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de warme melk bij. Voeg enkele hele takjes tijm toe en laat 2 min. op een zacht vuurtje sudderen, tot de saus is ingedikt. Verwijder de tijm, kruid met peper, zout en 1 snufje nootmuskaat.
  6. Maak kleine lasagnes met 4 schijfjes koolrabi en 3 lepeltjes auberginepuree. Overgiet ze met bechamelsaus, bestrooi ze met geriste tijm en besprenkel ze met een scheutje knoflookolie. Haal de forellen uit hun zoutkorst en serveer ze bij de lasagnes.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Koolrabilasagne met aubergines en forel in een zoutkorst door Seppe Nobels