Recept zoekresultatenKoningsoesterzwam met gesmolten buikspek, sjalot en daslook
Delhaize logo
  • Koningsoesterzwam met gesmolten buikspek, sjalot en daslookB

Koningsoesterzwam met gesmolten buikspek, sjalot en daslook

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Koningsoesterzwam met gesmolten buikspek, sjalot en daslookB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g vet buikspek
  • 6 koningsoesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 6 takken tijm, gesnipperd
  • 2 el daslookolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
  • Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    130 gr
    22,23 €/kg
    €2,89
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Snijd het buikspek in fijne plakken.
    2. Snijd de koningsoesterzwammen in tweeën en bak ze goudbruin in de olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Leg het buikspek op de oesterzwammen. Leg er de sjalot en de tijm op.
    3. Druppel er een beetje daslookolie over en zet 3 minuten onder de ovengrill. Werk af met enkele druppels daslookolie.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Koningsoesterzwam met gesmolten buikspek, sjalot en daslookB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
  • Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    130 gr
    22,23 €/kg
    €2,89
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99