Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenKoninginnenhapjes met vis
Delhaize logo
  • Koninginnenhapjes met vis
    B
Koninginnenhapjes met visB

Koninginnenhapjes met vis

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 12 grote roze garnalen
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmfilet
  • 50 cl visfond
  • 25 cl verse room
  • 3 sjalot
  • 1 kg puree met mascarpone
  • 500 g pangasiusfilets
  • 8 bladerdeeggebakje
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 1 kg « gemengde groenten » (diepgevroren groenten Delhaize)
  • 4 el fijngehakte bieslook
  • express bindmiddel voor witte sauzen (facultatief)
  • 50 cl droge witte wijn
  • 2 el citroensap
  • 50 g boter
  • 40 g bloem
  • 12 grote roze garnalen
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmfilet
  • 50 cl visfond
  • 25 cl verse room
  • 3 sjalot
  • 1 kg puree met mascarpone
  • 500 g pangasiusfilets
  • 8 bladerdeeggebakje
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 1 kg « gemengde groenten » (diepgevroren groenten Delhaize)
  • 4 el fijngehakte bieslook
  • express bindmiddel voor witte sauzen (facultatief)
  • 50 cl droge witte wijn

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze in een stoofpot met de gesmolten boter. Dek af en laat 5 min. op een zacht vuur stoven.
3
Bestrooi met bloem, meng 30 sec., voeg dan de visfond toe en de witte wijn. Meng met de garde en laat 10 min. op een heel zacht vuur sudderen.
4
Snij ondertussen de dekseltjes uit de gebakjes, leg alles op de met bakpapier beklede ovenplaat en warm op in de oven. Snij de visfilets in kleine blokjes.
5
Doe de room bij in de stoofpot (stop hier als je het gerecht op voorhand bereidt), breng opnieuw aan de kook en voeg de visblokjes toe. Laat 3 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg het citroensap toe en de bieslook. Naar eigen smaak kan je de saus nog wat dikker maken met het bindmiddel. Doe er de grijze garnalen bij en neem meteen van het vuur. Breng op smaak.
6
Verwarm de dikke garnalen tussen 2 borden in de microgolfoven (1 min op 800 W).
7
Vul de bladerdeeggebakjes ondertussen met de visbereiding. Voeg een garnaal toe en serveer meteen met een groentebundeltje en de puree met mascarpone.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze in een stoofpot met de gesmolten boter. Dek af en laat 5 min. op een zacht vuur stoven.
3
Bestrooi met bloem, meng 30 sec., voeg dan de visfond toe en de witte wijn. Meng met de garde en laat 10 min. op een heel zacht vuur sudderen.
4
Snij ondertussen de dekseltjes uit de gebakjes, leg alles op de met bakpapier beklede ovenplaat en warm op in de oven. Snij de visfilets in kleine blokjes.
5
Doe de room bij in de stoofpot (stop hier als je het gerecht op voorhand bereidt), breng opnieuw aan de kook en voeg de visblokjes toe. Laat 3 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg het citroensap toe en de bieslook. Naar eigen smaak kan je de saus nog wat dikker maken met het bindmiddel. Doe er de grijze garnalen bij en neem meteen van het vuur. Breng op smaak.
6
Verwarm de dikke garnalen tussen 2 borden in de microgolfoven (1 min op 800 W).
7
Vul de bladerdeeggebakjes ondertussen met de visbereiding. Voeg een garnaal toe en serveer meteen met een groentebundeltje en de puree met mascarpone.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 494; energie (kCal): 118; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1441,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 494; energie (kCal): 118; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1441,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Zalmfilet | Met vel

Delhaize

Zalmfilet | Met vel

2 × +/- 260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€13,52

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Room  35%

Delhaize

Room 35%

2 × 20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,82

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Mascarpone

Delhaize

Mascarpone

2 × 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,38

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld

Delhaize

Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld

2 × 100 gr

€15,98

Maaltijdbox | Curry madras

Delhaize

Maaltijdbox | Curry madras

2 × 950 gr

€11,58

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Casillero Del Diablo Chardonnay Wit

Chile

Casillero Del Diablo Chardonnay Wit

75 cl

€6,99

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Bloem | Vloeiend

Delhaize

Bloem | Vloeiend

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

Delhaize

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

130 gr

€2,75

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€83,70