Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKoninginnenhapjes met vis
Delhaize logo
  • Koninginnenhapjes met visB

Koninginnenhapjes met vis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Koninginnenhapjes met visB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • peper
  • 40 g bloem
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 cl droge witte wijn
  • express bindmiddel voor witte sauzen (facultatief)
  • 4 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1 kg « gemengde groenten » (diepgevroren groenten Delhaize)
  • 8 bladerdeeggebakje
  • 12 grote roze garnalen
  • 500 g pangasiusfilets
  • 1 kg puree met mascarpone
  • 3 sjalot
  • 25 cl verse room
  • 50 cl visfond
  • 500 g zalmfilet
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeegpasteitjes
    4 x 25 gr
    9,90 €/kg
    €0,99
  • Zalmfilet | Met vel
    +/- 233 gr
    +/-27,95€/kg
    +/-€6,51
  • Fond | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Netje | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
    2. Snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze in een stoofpot met de gesmolten boter. Dek af en laat 5 min. op een zacht vuur stoven.
    3. Bestrooi met bloem, meng 30 sec., voeg dan de visfond toe en de witte wijn. Meng met de garde en laat 10 min. op een heel zacht vuur sudderen.
    4. Snij ondertussen de dekseltjes uit de gebakjes, leg alles op de met bakpapier beklede ovenplaat en warm op in de oven. Snij de visfilets in kleine blokjes.
    5. Doe de room bij in de stoofpot (stop hier als je het gerecht op voorhand bereidt), breng opnieuw aan de kook en voeg de visblokjes toe. Laat 3 min. sudderen op een heel zacht vuur. Voeg het citroensap toe en de bieslook. Naar eigen smaak kan je de saus nog wat dikker maken met het bindmiddel. Doe er de grijze garnalen bij en neem meteen van het vuur. Breng op smaak.
    6. Verwarm de dikke garnalen tussen 2 borden in de microgolfoven (1 min op 800 W).
    7. Vul de bladerdeeggebakjes ondertussen met de visbereiding. Voeg een garnaal toe en serveer meteen met een groentebundeltje en de puree met mascarpone.

    Kooktip

    Laat de vis niet langer koken, want dan kan hij uiteenvallen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 494; energie (kCal): 118; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1441,96
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Andere
    Sauzen en specerijen
    • Koninginnenhapjes met visB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeegpasteitjes
    4 x 25 gr
    9,90 €/kg
    €0,99
  • Zalmfilet | Met vel
    +/- 233 gr
    +/-27,95€/kg
    +/-€6,51
  • Fond | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Netje | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar