Delhaize logo
  • 00:00
    -07:01
    B
  • Konijnterrine

Konijnterrine

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
KonijnterrineB

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 heel konijn (uit alternatieve kweek)
  • zwarte peper van de molen
  • zout
  • 4 el cognac
  • 1 feuille laurierblad
  • 2 takjes salie
  • 30 g ongezouten en gepelde pistachenoten
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 25 plakjes ontbijtspek
  • 300 g ongekruid varkensgehakt
  • 300 g ongekruid kalfsgehakt
  • 500 g patisseriebloem

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 100 min. garen

  1. Ontdoe het konijnenvlees van de beenderen. Leg 400 g konijnenvlees in een schotel, kruid en overgiet met cognac. Voeg salie en laurier toe en laat gedurende 2 uur marineren. Draai het vlees geregeld om.
  2. Doe de rest van het konijnenvlees door de gehaktmolen of snijd het fijn met een mes. Snipper de sjalot en de look. Hak de pistachenoten grof. Meng konijnenvlees, kalfsgehakt, varkensgehakt, 3 fijngehakte salieblaadjes uit de marinade, pistachenoten, eieren, zout en peper in een kom.
  3. Bekleed de binnenkant van een terrine met plakjes spek die je gedeeltelijk laat overlappen. Vul de terrine afwisselend met de mengeling en de gemarineerde stukken konijnen. Druk goed aan. Vouw de plakjes spek over de bovenzijde en leg er een laurierblad op. Doe daarna het deksel op de terrine.
  4. Verwarm de oven voor op 150°C.
  5. Bereid een soepel deeg met bloem en water (500 g). Verspreid het over de rand van het deksel en druk goed aan. Zet de terrine in een grote, diepe kom waarin je kokend water giet. Zet 100 min. in de oven. Haal de terrine uit de oven en laat ze een nacht rusten vooraleer je het deeg eraf haalt, het deksel opent en de terrine in plakken snijdt.

Kooktip

De deegrand op het deksel van de terrine zorgt voor een perfect smoringsproces.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 844; energie (kCal): 202; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 17,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 515,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -07:01
    B
  • Konijnterrine