Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenKonijnenbouten met sjalotten en trappistenbier
Delhaize logo
  • Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel blonde cassonadesuiker (facultatief)
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 konijnenbouten
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1,5 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • boter
  • 3 dikke sjalotten
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 1/2 fles bruine Florival (16 cl)
  • 20 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Konijn | Billen alternatieve kweek
    +/- 450 gr
    +/-21,45€/kg
    +/-€9,65
    F2009082100576710000
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    F2009112400384940000
  • Begin met koken

    1. Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten snel goudbruin op een vrij hoog vuur. Neem de bouten uit de pan en fruit er de fijngesnipperde sjalotten in op een zacht vuur.
    2. Voeg na 5 min. het bier toe, het water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg de bouten in deze saus, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de bouten halverwege de baktijd om.
    3. Neem het vlees uit de saus en hou het warm. Verwijder het kruidentuiltje en bind de saus met het bindmiddel. Breng op smaak met peper en zout, en voeg naar eigen smaak eventueel de suiker toe.
    4. Overgiet de bouten met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer met een groentekrans.

    Kooktip

    Vervang de cassonade door wat honing.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Sauzen en specerijen
    • Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Konijn | Billen alternatieve kweek
    +/- 450 gr
    +/-21,45€/kg
    +/-€9,65
    F2009082100576710000
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    F2009112400384940000