Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€€Score
2 op 5Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eetlepel blonde cassonadesuiker (facultatief)
- 1 eetlepel olie
- peper
- 1 kruidentuiltje
- 4 konijnenbouten
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1,5 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
- boter
- 3 dikke sjalotten
- 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
- 1/2 fles bruine Florival (16 cl)
- 20 cl water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015072200380920000
F2021022500077640000
F2009082100576710000
F2009112400384940000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Smelt boter en olie in een grote sauteerpan. Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten snel goudbruin op een vrij hoog vuur. Neem de bouten uit de pan en fruit er de fijngesnipperde sjalotten in op een zacht vuur.
- Voeg na 5 min. het bier toe, het water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg de bouten in deze saus, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de bouten halverwege de baktijd om.
- Neem het vlees uit de saus en hou het warm. Verwijder het kruidentuiltje en bind de saus met het bindmiddel. Breng op smaak met peper en zout, en voeg naar eigen smaak eventueel de suiker toe.
- Overgiet de bouten met de saus en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer met een groentekrans.
Kooktip
Vervang de cassonade door wat honing.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015072200380920000
F2021022500077640000
F2009082100576710000
F2009112400384940000
Laad nog 4 producten