Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 cl balsamicoazijn
- 1 wild konijn in stukken
- 20 cl droge witte wijn
- gehakte bladpeterselie
- 1 nootje boter
- 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje verse tijm
- 50 g droog geroosterde pijnboompitten
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070703658330000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009082100577010000
S2011020100232260010
F1986053100316200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Laat de stukken konijn op een fel vuur aan alle kanten bruinen in een braadpan met de boter en de olie; kruid. Neem het vlees uit de pan en fruit er de fijngehakte uien in op een zacht vuur. Doe er na 5 min. het geperste teentje look en de tijm bij. Meng 2 min., leg dan de stukken konijn opnieuw in de braadpan. Giet de azijn en de witte wijn erbij, zet het deksel erop en laat 40 min. sudderen op een heel zacht vuur.
- Neem het konijn uit de pan, giet de saus in een kommetje en mix. Giet ze opnieuw in de braadpan, doe het bindmiddel erbij en breng aan de kook. Doe de stukken konijn en de peterselie erbij; laat nog 2 min. sudderen.
- Bestrooi met de pijnboompitten en dien heel warm op met verse deegwaren en een groene groente.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070703658330000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009082100577010000
S2011020100232260010
F1986053100316200000
Laad nog 4 producten