Recept zoekresultatenKonijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten
Delhaize logo
  • Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 1 wild konijn in stukken
  • 20 cl droge witte wijn
  • gehakte bladpeterselie
  • 1 nootje boter
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje verse tijm
  • 50 g droog geroosterde pijnboompitten
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    5,78 €/l
    €2,89
    S2016070703658330000
  • Konijn | Schouders   alternatieve  kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009082100577010000
  • Tafelwijn | Wit
    75 cl
    3,99 €/l
    €2,99
    S2011020100232260010
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    1. Laat de stukken konijn op een fel vuur aan alle kanten bruinen in een braadpan met de boter en de olie; kruid. Neem het vlees uit de pan en fruit er de fijngehakte uien in op een zacht vuur. Doe er na 5 min. het geperste teentje look en de tijm bij. Meng 2 min., leg dan de stukken konijn opnieuw in de braadpan. Giet de azijn en de witte wijn erbij, zet het deksel erop en laat 40 min. sudderen op een heel zacht vuur.
    2. Neem het konijn uit de pan, giet de saus in een kommetje en mix. Giet ze opnieuw in de braadpan, doe het bindmiddel erbij en breng aan de kook. Doe de stukken konijn en de peterselie erbij; laat nog 2 min. sudderen.
    3. Bestrooi met de pijnboompitten en dien heel warm op met verse deegwaren en een groene groente.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Konijn met tijm, balsamicoazijn en pijnboompitten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    5,78 €/l
    €2,89
    S2016070703658330000
  • Konijn | Schouders   alternatieve  kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009082100577010000
  • Tafelwijn | Wit
    75 cl
    3,99 €/l
    €2,99
    S2011020100232260010
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000