Konijn met mosterd
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 soeplepels arachide-olie
- 40 g boter
- 25 cl droge witte wijn (type Muscadet)
- 3 koffielepels mignonnettepeper
- 1 panklaar konijn
- 6 soeplepels sterke mosterd
- 16 blaadjes verse basilicum
- 20 cl verse room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010090900237130000
Reeds in je keuken
S2010022200005290000
F1981081800104400000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Smeer de stukken konijn in met boter en vervolgens met mosterd en bestrooi ze met de grof gemalen peper. Bak ze 5 minuten aan alle kanten goudbruin in de hete olie.
- Giet beetje bij beetje de wijn in de stoofpan, doe zout bij, dek af en laat 1 uur op zacht vuur stoven, waarbij je regelmatig het vlees draait.
- Houd het vlees na verloop van deze tijd warm en kook de bakjus tot de helft in.
- Zeef het geheel en voeg vervolgens de room toe, ga na of het voldoende gekruid is en kook opnieuw met een derde in: de saus moet goed dik zijn.
- Snij de basilicumblaadjes fijn.
- Overgiet de stukken konijn met warme saus, versier met basilicum en dien onmiddellijk op.
Kooktip
Voor 4 porties neem je best 1 panklaar konijn van ± 1,5 kg, in 12 stukken of 4 mooie bouten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 152; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 14,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 767,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010090900237130000
Reeds in je keuken
S2010022200005290000
F1981081800104400000
Laad nog 2 producten