Recept zoekresultatenKonijn met mosterd
Delhaize logo
  • Konijn met mosterd
    B
Konijn met mosterdB

Konijn met mosterd

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 3 el arachide-olie
  • 40 g boter
  • 25 cl droge witte wijn (type Muscadet)
  • 3 kl mignonnettepeper
  • 1 panklaar konijn
  • 6 el sterke mosterd
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 20 cl verse room
  • 3 el arachide-olie
  • 40 g boter
  • 25 cl droge witte wijn (type Muscadet)
  • 3 kl mignonnettepeper
  • 1 panklaar konijn
  • 6 el sterke mosterd
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 20 cl verse room

Begin met koken

1
Smeer de stukken konijn in met boter en vervolgens met mosterd en bestrooi ze met de grof gemalen peper. Bak ze 5 minuten aan alle kanten goudbruin in de hete olie.
2
Giet beetje bij beetje de wijn in de stoofpan, doe zout bij, dek af en laat 1 uur op zacht vuur stoven, waarbij je regelmatig het vlees draait.
3
Houd het vlees na verloop van deze tijd warm en kook de bakjus tot de helft in.
4
Zeef het geheel en voeg vervolgens de room toe, ga na of het voldoende gekruid is en kook opnieuw met een derde in: de saus moet goed dik zijn.
5
Snij de basilicumblaadjes fijn.
6
Overgiet de stukken konijn met warme saus, versier met basilicum en dien onmiddellijk op.
1
Smeer de stukken konijn in met boter en vervolgens met mosterd en bestrooi ze met de grof gemalen peper. Bak ze 5 minuten aan alle kanten goudbruin in de hete olie.
2
Giet beetje bij beetje de wijn in de stoofpan, doe zout bij, dek af en laat 1 uur op zacht vuur stoven, waarbij je regelmatig het vlees draait.
3
Houd het vlees na verloop van deze tijd warm en kook de bakjus tot de helft in.
4
Zeef het geheel en voeg vervolgens de room toe, ga na of het voldoende gekruid is en kook opnieuw met een derde in: de saus moet goed dik zijn.
5
Snij de basilicumblaadjes fijn.
6
Overgiet de stukken konijn met warme saus, versier met basilicum en dien onmiddellijk op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 152; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 14,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 767,45
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 152; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 14,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 767,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

Kruiden | Basilicum

Delhaize

Kruiden | Basilicum

16 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,73

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Arachideolie

Vandemoortele

Arachideolie

1 l

€7,35

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Totaal:
+/-€14,86