Recept zoekresultatenKonijn met mosterd en zoete wijn
Delhaize logo
  • Konijn met mosterd en zoete wijn

Konijn met mosterd en zoete wijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Konijn met mosterd en zoete wijn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 25 cl light room
  • 2 takjes dragon
  • 1 konijn in stukken
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 10 cl Muscat de Samos

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  2. Leg de stukken konijn in een grote ovenschotel, bestrijk ze met olijfolie, kruid ze lichtjes met peper en zout en bak ze in 30 min. in de oven goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om.
  3. Leg de stukken konijn op een serveerschaal en hou ze warm. Giet de Muscat de Samos in de bakschotel, roer de bakresten los en giet alles in een steelpan. Breng aan de kook, laat 1 min. inkoken, voeg dan de room toe, de mosterd en de honing. Laat 2 min. sudderen, voeg dan de gesnipperde dragon toe en voeg peper en zout toe indien nodig.
  4. Giet de saus op het konijn en dien meteen op. Serveer met sperziebonen en gebakken aardappelen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Konijn met mosterd en zoete wijn