Recept zoekresultatenKoekoek met madeirasaus
Delhaize logo
  • Koekoek met madeirasaus

Koekoek met madeirasaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Koekoek met madeirasaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg aardappelen, puree of fijne frietjes
  • 50 g boter
  • dragon
  • verse tijm
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1 scheutje Madeirawijn
  • 1 Mechelse koekoek
  • peper
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 125 g zilveruitjes, bokaal of diepvries

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

7 gr

€2,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Arniston Cs  Rood

South Africa

Arniston Cs Rood

75 cl

€5,99

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€26,95

Begin met koken

  1. Spoel de koekoek af en dep hem droog. Kruid met peper en zout.
  2. Plaats de koekoek in een ovenschaal met een paar klontjes boter.
  3. Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 à 40 min (22 min per 500 g + 15 min extra).
  4. Schep om de 5 à 10 min de braadjus over de koekoek zodat het vel krokant wordt. Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg een paar takjes tijm toe. Blus met een flinke scheut madeira en verhit tot al het vocht verdampt is.Voeg de kippenbouillon toe en laat voor de helft inkoken.
  5. Roer wat koude boterklontjes door de saus, samen met een paar takjes dragon.
  6. Bak de spekjes krokant, laat de zilveruitjes kort meebakken en voeg ze bij de saus.
  7. Verdeel de kip en de saus over de borden. Serveer met gekookte aardappelen, puree en een portie groenten naar keuze.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Koekoek met madeirasaus

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

7 gr

€2,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Arniston Cs  Rood

South Africa

Arniston Cs Rood

75 cl

€5,99

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€26,95