Recept zoekresultatenKnolseldersla met peren en sinaasappelen
Delhaize logo
  • Knolseldersla met peren en sinaasappelenA

Knolseldersla met peren en sinaasappelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Vegetarisch
Knolseldersla met peren en sinaasappelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 knolselder
  • 5 eetlepels ciderazijn
  • 2 peren
  • citroensap
  • 2 sinaasappelen
  • 100 g grana padano (schilfers)
  • 1 bussel waterkers
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 2 el ruwe rietsuiker (voor de dressing)
  • 1 sinaasappel (voor de dressing)
  • 5 el sojasaus (voor de dressing)
  • 1 el sumac (voor de dressing)
  • 1 kl geroosterde sesamwokolie (voor de dressing)

Begin met koken

  1. Schil de knolselder en snijd ‘m in fijne schijfjes met de mandoline. Laat hem 15 min. in de ciderazijn marineren. Snijd ondertussen de peren met de mandoline en besprenkel ze met citroensap. Schil de sinaasappelen à vif (laat er over voor de dressing) en snijd ze in plakjes. Maak de waterkers schoon.
  2. Maak de dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing.
  3. Dek de ingrediënten in een bord en werk af met de grana padano en met de dressing. Dien op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 342; energie (kCal): 81; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 8; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 304,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
  • Knolseldersla met peren en sinaasappelenA