Recept zoekresultatenKnolselderravioli met shiitake’s
Delhaize logo
  • Knolselderravioli met shiitake’sA

Knolselderravioli met shiitake’s

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Knolselderravioli met shiitake’sA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 600 g shiitakes
  • 6 el olijfolie
  • 2,5 room
  • 1 kl hazelnotenolie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 knolselder
  • 4 el grofgehakte hazelnoten
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
  2. Snijd de steeltjes van de shiitake’s en snipper de hoedjes fijn, samen met de sjalotten. Fruit alles gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Voeg de room, de hazelnootolie, de gehakte bieslook, peper en zout toe. Laat zachtjes sudderen.
  3. Snijd 20 grote en heel fijne plakjes uit de knolselder (met een snijmachine). Dompel ze in het kokende water en giet ze na 2 min. kooktijd af. Beleg ze met de uitgelekte paddenstoelenvulling en plooi ze in 2. Overgiet de ravioli met saus en met de rest van de champignons. Bestrooi met de grofgehakte hazelnoten en de tijm. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer meteen.

Tip: De steeltjes van de shiitake’s worden taai bij het koken. Gebruik ze voor soep of bouillon.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 601; energie (kCal): 146; vetten (g): 12,9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 0,6; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 401,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Knolselderravioli met shiitake’sA