Recept zoekresultatenKnolselder-pastinaaksoep met citroenroom en zalmeitjes
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:49
    A
  • Knolselder-pastinaaksoep met citroenroom en zalmeitjes
  • Knolselder-pastinaaksoep met citroenroom en zalmeitjes

Knolselder-pastinaaksoep met citroenroom en zalmeitjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Soepen
Knolselder-pastinaaksoep met citroenroom en zalmeitjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 2 pastinaken
  • 1/2 knolselder
  • 1 l water
  • 2 biocitroenen
  • 1,5 dl room
  • 50 g zalmeitjes
  • 2 soeplepels bieslook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Peterseliewortel | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Knolselder | Cat1
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
    Afhaling vanaf 29/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. kooktijd

    1. Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een stoofpan met olijfolie. Schil en snijd de pastinaken en knolselder in stukken en voeg samen met water aan de uien toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 30 min. pruttelen.
    2. Rasp de zeste van de biocitroen. Kruid de room met zout en peper, voeg er de zeste van de biocitroen en citroensap aan toe. Klop de room stijf.
    3. Mix de soep en dien ze heet op, afgewerkt met een toefje slagroom, zalmeitjes, citroenzeste en bieslook.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 263; energie (kCal): 63; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 418,07
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Herfst
    Soepen
    • 00:00
      -00:49
      A
    • Knolselder-pastinaaksoep met citroenroom en zalmeitjes
    • Knolselder-pastinaaksoep met citroenroom en zalmeitjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Peterseliewortel | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Knolselder | Cat1
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
    Afhaling vanaf 29/01