Recept zoekresultatenKnapperige taartjes met salsa van garnalen
Delhaize logo
  • Knapperige taartjes met salsa van garnalenA

Knapperige taartjes met salsa van garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Knapperige taartjes met salsa van garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 avocado
  • 1/4 rode ui
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g kleine roze garnalen
  • 1 grote tomaat
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
  • 4 vellen brickdeeg
  • 30 g boter
  • 1/2 rood Spaans pepertje
  • 1 limoen

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snipper de ui en de chilipeper heel fijn. Snij de ontpitte tomaat en de avocado in kleine blokjes. Doe alles in een kom en voeg, naar eigen smaak, limoensap toe. Doe er de olie bij, de koriander en de grof gehakte garnalen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Laat de boter smelten.
  3. Smeer 1 vel brickdeeg in met gesmolten boter, snij in 4 en neem een taartvormpje. Leg er de 4 stukken in, verschuif ze zodat ze de vorm helemaal bedekken. Druk goed aan. Maak zo de  taartbodempjes en bak ze in 10 min. bruin in de oven. Haal uit de vormpjes en laat op een taartrooster afkoelen.
  4. Leg de bodempjes, net voor het serveren, op de borden en beleg ze met de garnalensalsa. Werk af met verse koriander en serveer meteen.

Kooktip

Je kan elk taartje ook versieren met een grote, hele garnaal van het type gamba.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 567; energie (kCal): 137; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 213,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Knapperige taartjes met salsa van garnalenA