Recept zoekresultatenKnapperige aubergines op Indiase wijze
Delhaize logo
  • Knapperige aubergines op Indiase wijze
    A
Knapperige aubergines op Indiase wijzeA

Knapperige aubergines op Indiase wijze

Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 aubergines
  • 70 g broodkruim of oudbakken brood
  • 2 el sesamzaadjes en hazelnoten
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1/2 el kurkuma en gedroogde gember
  • zout
  • olijfolie
  • een beetje verse koriander
  • Indiase mangochutney
  • 2 aubergines
  • 70 g broodkruim of oudbakken brood
  • 2 el sesamzaadjes en hazelnoten
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1/2 el kurkuma en gedroogde gember
  • zout
  • olijfolie
  • een beetje verse koriander
  • Indiase mangochutney

Begin met koken

: 20 min. + 5 min. kooktijd
1
Paneermeel: vermeng een weinig oudbakken brood (of gewoon broodkruim), sesamzaadjes, hazelnoten, korianderzaadjes, kurkuma en droge gember.
2
Snijd de aubergines in rondjes van ±1 cm, bestrooi ze met zout en laat dit even intrekken. Laat ze weken in het broodkruim en verhit ze daarna even in een pan met olijfolie.
3
Bestrooi uiteindelijk met wat verse koriander, fleur de sel (grof kwaliteitszout) en espelettepeper. Serveren met een Indiase mangochutney.
1
Paneermeel: vermeng een weinig oudbakken brood (of gewoon broodkruim), sesamzaadjes, hazelnoten, korianderzaadjes, kurkuma en droge gember.
2
Snijd de aubergines in rondjes van ±1 cm, bestrooi ze met zout en laat dit even intrekken. Laat ze weken in het broodkruim en verhit ze daarna even in een pan met olijfolie.
3
Bestrooi uiteindelijk met wat verse koriander, fleur de sel (grof kwaliteitszout) en espelettepeper. Serveren met een Indiase mangochutney.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 129; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 194,27
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 129; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 194,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Indiaas
Vegan
Overig
Zomer
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Chutney | Zoete mango

Patak's

Chutney | Zoete mango

340 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€13,63