Recept zoekresultatenKnapperige aubergines op Indiase wijze
Delhaize logo
  • Knapperige aubergines op Indiase wijzeA

Knapperige aubergines op Indiase wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Knapperige aubergines op Indiase wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 aubergines
  • 70 g broodkruim of oudbakken brood
  • 2 eetlepels sesamzaadjes en hazelnoten
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 1/2 eetlepel kurkuma en gedroogde gember
  • zout
  • olijfolie
  • een beetje verse koriander
  • Indiase mangochutney

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergines | Bio | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-5,99€/kg
    +/-€1,50
    F1999081300374800000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    0,88 €/kg
    €0,35
    S2012041300043030000
  • Grissini | Sesamzaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010101500042550000
  • Kruiden | Koriander | Zaad
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    18 gr
    163,89 €/kg
    €2,95
    S2009113008000090000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 5 min. kooktijd

    1. Paneermeel: vermeng een weinig oudbakken brood (of gewoon broodkruim), sesamzaadjes, hazelnoten, korianderzaadjes, kurkuma en droge gember.
    2. Snijd de aubergines in rondjes van ±1 cm, bestrooi ze met zout en laat dit even intrekken. Laat ze weken in het broodkruim en verhit ze daarna even in een pan met olijfolie.
    3. Bestrooi uiteindelijk met wat verse koriander, fleur de sel (grof kwaliteitszout) en espelettepeper. Serveren met een Indiase mangochutney.

    Kooktip

    Om een gerecht met kruiden te bereiden, is het goed deze eerst te 'branden' (de kruiden in een pan zonder vetstof al roerend even verhitten op een zacht vuurtje). Op die manier geven de kruiden al hun aroma's vrij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 129; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 194,27
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Vegetarisch
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    • Knapperige aubergines op Indiase wijzeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergines | Bio | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-5,99€/kg
    +/-€1,50
    F1999081300374800000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    0,88 €/kg
    €0,35
    S2012041300043030000
  • Grissini | Sesamzaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010101500042550000
  • Kruiden | Koriander | Zaad
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    18 gr
    163,89 €/kg
    €2,95
    S2009113008000090000