Knapperige aubergines op Indiase wijze
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
1 op 5Vegetarisch
Barbecue
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 aubergines
- 70 g broodkruim of oudbakken brood
- 2 eetlepels sesamzaadjes en hazelnoten
- 1 eetlepel korianderzaadjes
- 1/2 eetlepel kurkuma en gedroogde gember
- zout
- olijfolie
- een beetje verse koriander
- Indiase mangochutney
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1999081300374800000
S2012041300043030000
S2010101500042550000
S2009113008000090000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 5 min. kooktijd
- Paneermeel: vermeng een weinig oudbakken brood (of gewoon broodkruim), sesamzaadjes, hazelnoten, korianderzaadjes, kurkuma en droge gember.
- Snijd de aubergines in rondjes van ±1 cm, bestrooi ze met zout en laat dit even intrekken. Laat ze weken in het broodkruim en verhit ze daarna even in een pan met olijfolie.
- Bestrooi uiteindelijk met wat verse koriander, fleur de sel (grof kwaliteitszout) en espelettepeper. Serveren met een Indiase mangochutney.
Kooktip
Om een gerecht met kruiden te bereiden, is het goed deze eerst te 'branden' (de kruiden in een pan zonder vetstof al roerend even verhitten op een zacht vuurtje). Op die manier geven de kruiden al hun aroma's vrij.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 129; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 194,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegetarisch
Barbecue
Overig
Zomer
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1999081300374800000
S2012041300043030000
S2010101500042550000
S2009113008000090000
Laad nog 4 producten