Kleine terinnes van ricotta met olijven en citroen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/2 bosje basilicum
- 1 citroen
- 1 ei
- peper
- 60 g groene en zwarte ontpitte olijven, in schijfjes
- olie of boter voor de vormpjes
- 500 g ricottakaas
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Prak de ricotta met een vork en meng met het ei. Klop met de garde tot een glad mengsel. Voeg de fijngehakte schijfjes olijven toe, de fijngesneden basilicum en 2 koffielepels geraspte citroenschil. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Vet 6 vormen van een muffinblik in en verdeel er de bereiding over. Bak 25 tot 30 min. in de oven. Laat volledig afkoelen.
- Neem uit de vorm en dien koel op met een rucolaslaatje.
Kooktip
Om de terrines gemakkelijk uit de vormpjes te kunnen halen, leg je een schijfje bakpapier op de bodem van elke vorm.
Variant: Vervang de olijven door halfzongedroogde tomaten in olie.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch