Recept zoekresultatenKleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
Delhaize logo
  • Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoosC

Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoosC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 appelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 150 g veenbessen (cranberries)
  • 2 eetlepels blonde kandijsuiker
  • 70 g gemalen speculoos
  • 70 g bloem
  • 50 g gezouten boter

Begin met koken

  1. Meng 4 geschilde en in stukjes gesneden appelen, 150 g veenbessen en 2 eetlepels blonde kandijsuiker; verdeel over 4 ovenschoteltjes.
  2. Dek ze af met crumbledeeg dat je klaarmaakte met 70 g gemalen speculoos, 70 g bloem en 50 g gezouten boter.
  3. Laat 25 min. goudbruin bakken in de oven (voorverwarmd op th. 6 -180 °C).
  4. Dien warm op met een bol vanilleijs, lauw met wat Engelse room of gewoon koud.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1213; energie (kCal): 289; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 46,1; suikers (g): 29,9; vezels (g): 3,1; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 407,49
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoosC