Recept zoekresultatenKleine crumbles met tomaten en mozzarella
Delhaize logo
  • Kleine crumbles met tomaten en mozzarella
    C
Kleine crumbles met tomaten en mozzarellaC

Kleine crumbles met tomaten en mozzarella

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 150 g bloem
  • 2 bollen (van 125 g) mozzarella di bufala
  • basilicumblaadjes
  • 70 g heel koude boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 700 g tomaten
  • 150 g bloem
  • 2 bollen (van 125 g) mozzarella di bufala
  • basilicumblaadjes
  • 70 g heel koude boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 700 g tomaten

Begin met koken

1
Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan.
2
Pel ze, halveer ze horizontaal en ontpit ze. Snij ze in grote blokjes en bestrooi ze rijkelijk met zout. Leg ze in een vergiet en laat ze 15 min. uitlekken.
3
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Doe de bloem in een grote kom, voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, de olijfolie, peper en zout.
5
Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig mengsel.
6
Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel ze over 4 kleine ovenschotels.
7
Doe er de uitgelekte en met keukenpapier droog gedepte tomaten bij, kruid met peper en bedek met de kruimels.
8
Bestrooi met de pijnboompitten. Zet 25 min. in de oven.
9
Bestrooi met het fijngehakte basilicum en serveer meteen als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of vis.
1
Snij de tomaten onderaan lichtjes in kruisvorm in. Leg ze 30 sec in kokend water en neem ze eruit met een schuimspaan.
2
Pel ze, halveer ze horizontaal en ontpit ze. Snij ze in grote blokjes en bestrooi ze rijkelijk met zout. Leg ze in een vergiet en laat ze 15 min. uitlekken.
3
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Doe de bloem in een grote kom, voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, de olijfolie, peper en zout.
5
Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig mengsel.
6
Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel ze over 4 kleine ovenschotels.
7
Doe er de uitgelekte en met keukenpapier droog gedepte tomaten bij, kruid met peper en bedek met de kruimels.
8
Bestrooi met de pijnboompitten. Zet 25 min. in de oven.
9
Bestrooi met het fijngehakte basilicum en serveer meteen als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of vis.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 784; energie (kCal): 188; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 564,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 784; energie (kCal): 188; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 564,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kaas | Burrata bufala

Fattorie Garofalo

Kaas | Burrata bufala

125 gr

€3,25

Kruiden | Basilicum

Euroma

Kruiden | Basilicum

9 gr

€2,75

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Tomaten | Kumato | Verpakt

Delhaize

Tomaten | Kumato | Verpakt

2 × 400 gr

€6,98

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€19,86