Recept zoekresultatenKleine cheesecake met citroen en speculaas
Delhaize logo
  • Kleine cheesecake met citroen en speculaasD

Kleine cheesecake met citroen en speculaas

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Kerst
Dessert
Kleine cheesecake met citroen en speculaasD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 40 g boter
  • 2 citroenen
  • 150 g griessuiker
  • 5 eieren
  • 500 g ricotta
  • 140 g Speculaas

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Verbrokkel de speculaas tot kruimels. Voeg de gesmolten boter toe, meng goed en verdeel over 8 soufflékommetjes. Druk goed aan zodat je een stevige bodem bekomt.
  3. Rasp de schil van de citroenen fijn en pers het sap uit de citroenen. Doe alles in een kom en voeg de eieren toe, de suiker en de ricotta. Meng met de garde tot een gladde room. Verdeel over de kommetjes en bak 30 min. in de oven.
  4. Laat de cheesecakes volledig afkoelen, dek ze af en zet ze enkele uren in de koelkast.
  5. Serveer koel in de kommetjes.

Kooktip

Variant: Vervang de 2 citroenen door 3 limoenen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 919; energie (kCal): 220; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 21,8; suikers (g): 18,1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 336,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Kleine cheesecake met citroen en speculaasD