Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKlassieke vol-au-vent
Delhaize logo
  • 00:00
    -07:08
    B
  • Klassieke vol-au-vent

Klassieke vol-au-vent

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Klassieke vol-au-ventB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g boter
  • 4 bladerdeeggebakje
  • 1,2 kg soepkip
  • 1 dikke ui met drie kruidnagels
  • 2 seldertakken
  • 1 preigroen
  • 1 kruidenbuiltje met peterselietakjes, een laurierblad en een takje tijm of rozemarijn
  • 250 g kalfsgehakt
  • 250 g paddestoelen
  • 2 wortelen
  • 1/2 limoen (het sap)
  • Peper van de molen
  • 50 g boter (voor de saus)
  • 70 g bloem
  • 1 eidooier
  • 1 dl room
  • 1/2 citroen (het sap, voor de saus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeegpasteitjes
    4 x 25 gr
    9,90 €/kg
    €0,99
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 1,5 uur garen

    1. Doe de soepkip in een grote kookpot. Voeg er de in rondjes gesneden wortelen bij, de ui(en) met de kruidnagels, de fijngesneden selder en prei, het kruidentuiltje of kruidenboeket en de peperbolletjes. Voeg koud water toe tot alles onder water staat. Breng zachtjes aan de kook en laat alles 1,5 uur zachtjes sudderen. Schuim het water regelmatig af. Doe op het einde van de kooktijd het zout erbij.
    2. Haal de kip uit de bouillon en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon. Gebruik 1 liter voor de saus en houd de rest apart.
    3. Zout en peper het kalfsgehakt en rol kleine balletjes. Giet wat van de apart gehouden bouillon in een pot en kook er de balletjes in.
    4. Snijd de paddenstoelen in 4 en bak ze in boter. Voeg het citroensap, zout en peper toe op het einde van het kookproces.
    5. Haal het vel van de kip en snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
    6. Laat boter smelten in een pot. Voeg er de bloem in een keer bij. Meng krachtig en voeg beetje bij beetje de liter bouillon toe.
    7. Doe het versneden kippenvlees, de balletjes en de paddenstoelen erbij en warm alles zorgvuldig op.
    8. Klop de room en de eidooier en voeg dit mengsel bij de saus. Meng en doe er het citroensap bij. Zout en peper.
    9. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakje op een rooster en warm ze op gedurende 8 min.
    10. Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 855; energie (kCal): 206; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1133
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -07:08
      B
    • Klassieke vol-au-vent

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladerdeegpasteitjes
    4 x 25 gr
    9,90 €/kg
    €0,99
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89