Recept zoekresultatenKlassieke ratatouille
Delhaize logo
  • Klassieke ratatouille
    A

Klassieke ratatouille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegan
Hoofdgerecht
Klassieke ratatouilleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 0,7 aubergine
  • 0,7 courgette
  • 0,7 gele paprika
  • 1,3 groene paprika's
  • 0,7 rode paprika
  • 1,3 tomaten
  • 1,3 uien
  • 1,3 teentjes knoflook
  • 533,3 g tomatenblokjes
  • verse oregano
  • verse tijm
  • enkele takjes verse dragon
  • 1,3 blaadjes laurier
  • 1,5 e.l. olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Paprika | Geel | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Geel | 1Stuk

1 st

€1,19

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

Delhaize

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

1 st

€1,39

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Tomaten | Gezeefd

Elvea

Tomaten | Gezeefd

2 × 500 gr

€2,98

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

7 gr

€2,95

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
€32,79

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 10 à 15 min. gaartijd

  1. Maak alle groenten en de look schoon en snijd in grove stukken.
  2. Zet een grote pan met de olijfolie op het vuur en bak er de look en de groenten in. Kruid met peper en zout en voeg de tomatenblokjes, laurier, tijm, dragon en oregano toe. Laat nog 10 à 15 min. op een laag vuurtje stoven zonder al te veel te roeren zodat de groenten mooi heel blijven. Werk af met enkele plukjes verse kruiden.

Kooktip

Goed om te weten: ratatouille mag je gerust een dag van tevoren maken. De smaken kunnen zich zo goed vermengen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 160; energie (kCal): 38; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,1; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 157,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 160; energie (kCal): 38; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,1; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 157,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegan
Overig
Hoofdgerecht
  • Klassieke ratatouille
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Paprika | Geel | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Geel | 1Stuk

1 st

€1,19

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

Delhaize

PuntPaprika | Zoet | 1Stuk

1 st

€1,39

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Tomaten | Gezeefd

Elvea

Tomaten | Gezeefd

2 × 500 gr

€2,98

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

7 gr

€2,95

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
€32,79