Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKlassieke côte à l'os
Delhaize logo
  • 00:00
    -07:03
    C
  • Klassieke côte à l'os

Klassieke côte à l'os

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Klassieke côte à l'osC

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 6 takjes laurier
  • 10 stengels dragon (voor de béarnaise)
  • 20 g gehakte bieslook
  • 2 bosjes waterkers
  • enkele takjes tijm
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 1 komkommer
  • 8 stronken witloof
  • 1 côte à l’os van ong. 1,200 kg
  • grof zeezout
  • 1 fijngehakte sjalot (voor de béarnaise)
  • 1,5 dl azijn (voor de béarnaise)
  • 1,5 dl droge witte wijn (voor de béarnaise)
  • 20 g gehakte kervel (voor de béarnaise)
  • 175 g geklaarde boter (voor de béarnaise)
  • 40 g gehakte dragon (voor de béarnaise)
  • 2 eierdooiers (voor de béarnaise)
  • 6 eetlepels olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. (voorbereiding + baktijd) + 1 u. rusttijd

  1. Kruid het vlees met peper van de molen en grof zeezout, leg er de takjes tijm op en besmeer met een beetje olie.
  2. Schil de komkommer en snijd hem met behulp van een mandoline in lange repen. Rol ze op en leg ze opgerold een uurtje in koud water. Snipper het witloof fijn, hak de bieslook en voeg samen. Maak een vinaigrette van de mayonaise samen met de witte wijnazijn, het geperste teentje knoflook, peper en zout. Meng goed tot je een dressing verkrijgt en giet deze net voor het dresseren over het witloof. Spoel de waterkers en verwijder de steeltjes. Haal nu de komkommer uit het water en prik de 2 uiteinden vast met een takje laurier zodat je een cirkelvormig kommetje vormt en zet dit op het bord. Schik er de waterkers en de witloofsalade in.
  3. Kruid het vlees met peper van de molen en grof zeezout, leg er de takjes tijm op en besmeer met een beetje olijfolie.
  4. Zet een pan met olijfolie op een hoog vuur en schroei het vlees in 5 min dicht langs beide kanten. Draai het vuur wat lager en laat het vlees nog 5 tot 10 min verder garen naargelang de gewenste bakwijze. Laat het vlees nog 5 min rusten onder aluminiumfolie alvorens je het aansnijdt. Snijd het vlees daarna in plakjes van 1,5 cm dikte.
  5. Voor de béarnaise: Bereid eerst een gastrique (sausbasis) door de witte wijn samen met de azijn, de gehakte sjalot en de dragonstengels tot de helft in te koken. Zeef daarna zodat je een heldere gastrique verkrijgt. Klop nu de eidooiers samen met de gastrique schuimig op een laag vuurtje. Haal van het vuur en klop er straalgewijs de geklaarde boter onder. Kruid met peper en zout en voeg er dan de kervel en dragon bij. Serveer de côte à l’os met de groenten en de béarnaisesaus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 710; energie (kCal): 171; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 922,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -07:03
    C
  • Klassieke côte à l'os