Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKipsalade met dressing van clementines
Delhaize logo
  • Kipsalade met dressing van clementinesA

Kipsalade met dressing van clementines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Overig
Salade
Kipsalade met dressing van clementinesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kipfilet
  • 4 eetlepels olijfolie extra zuiver (voor de marinade)
  • enkele takjes verse tijm (voor de marinade)
  • 1 clementine (het sap, voor de vinaigrette)
  • 1 koffielepel currypoeder (voor de marinade)
  • 1 eetlepel esdoornsiroop (voor de marinade)
  • 1/4 Spaanse rode peper (voor de marinade)
  • 2 clementines (het sap, voor de marinade)
  • 1 snuifje ‘Chili explosion’ Santa Maria
  • enkele takjes tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 4 clementines
  • 2 rode paprika's
  • 200 g jonge spinazie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kipfliet natuur
    +/- 150 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€2,99
  • Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    20,27 €/kg
    €0,75
  • Ahornsiroop | Fles
    250 gr
    25,96 €/kg
    €6,49
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 30 min marineertijd

    1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een mengkom. Bereid de marinade: voeg het sap van de clementines samen met de esdoornsiroop bij de kip. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en snipper superfijn. Roer de rode peper samen met het currypoeder onder de kippenblokjes en breng verder op smaak met zout. Meng en laat ± 30 min rusten zodat de smaken goed worden opgenomen door de kip.
    2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de vinaigrette en laat even rusten.
    3. Schil de paprika’s, snijd ze in 4 en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika’s nog eens in 2 en laat ze even rusten in een kommetje met 2 el olijfolie, peper en enkele takjes tijm.
    4. Neem een grillpan en gril er de gemarineerde kippenblokjes in.
    5. Pel de clementines. Trek de helft van de clementines in partjes en snijd ze in 2. Snijd de resterende clementines in plakjes van ½ cm dik.
    6. Gril de paprika en de plakjes clementine.
    7. Rooster de sesamzaadjes kort.
    8. Spoel de spinazie en zwier droog. Schik de spinazie op een groot bord, besprenkel de blaadjes met de resterende olijfolie en kruid met de ‘Chili explosion’ Santa Maria. Verdeel er de kippenblokjes, de paprika en de clementines over. Werk af met de geroosterde sesamzaadjes en val aan!

    Kooktip

    Clementines bevatten erg weinig calorieën, maar zitten boordevol vitamine C en provitamine A. Twee à drie stuks volstaan om te voorzien in je dagelijkse behoefte.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 533; energie (kCal): 128; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 428,16
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Salade
    • Kipsalade met dressing van clementinesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kipfliet natuur
    +/- 150 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€2,99
  • Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    20,27 €/kg
    €0,75
  • Ahornsiroop | Fles
    250 gr
    25,96 €/kg
    €6,49
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden