Recept zoekresultatenKiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroenten
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:24
    A
  • Kiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroenten

Kiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroenten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels olijfolie
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 g boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 cl droge witte wijn
  • 300 g wortelen
  • 4 pastinaken
  • 150 g Toscaanse tapenade
  • 4 bio kipfilets
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Schil de pastinaken en de wortelen, snij ze overlangs in 4 en leg ze in een ovenschaal. Bedruip met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met de gehakte rozemarijn, 2 gepelde en gehalveerde looktenen, peper en zout. Zet ongeveer 25 min. in de oven.
  3. Vouw ondertussen de kipfilets open en maak ze platter met de vleeshamer of de deegroller. Kruid met peper en zout en bestrijk rijkelijk met de tapenade. Rol ze op en prik vast met een tandenstoker.
  4. Verwarm een klontje boter in een diepe pan en bak er de kiprollades aan alle kanten mooi bruin in op vrij hoog vuur. Voeg 1 fijn gehakte lookteen en de fijn gesnipperde sjalot toe. Meng, voeg peper en zout toe en overgiet met de witte wijn. Dek af en laat 15 min. op zacht vuur sudderen.
  5. Leg de rollades op een snijplank. Doe het gehakte basilicum en de resterende boter bij de saus, breng op smaak.
  6. Schik de geroosterde groenten op een serveerschaal, leg er de in dikke plakken gesneden rollades rondom, bedruip met de saus en werk af met basilicum. Serveer meteen, eventueel met aardappelpuree met olijfolie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 118; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 4,5; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 788
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -05:24
    A
  • Kiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroenten