Recept zoekresultatenKippenonderbouten gekonfijt in bier
Delhaize logo
  • Kippenonderbouten gekonfijt in bier
    B

Kippenonderbouten gekonfijt in bier

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Kippenonderbouten gekonfijt in bierB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 33 cl blond bier (pils)
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 8 kippenboutjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 8 blaadjes verse salie + voor de afwerking

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bier | Zonder alcohol | Fles

Leffe

Bier | Zonder alcohol | Fles

4 x 33 cl

€5,85

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

+/- 600 gr

+/-€3,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

4 × 11 gr

€11,80

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
+/-€26,77

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 minuten

  1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
  2. Leg de kippenonderbouten in een ovenschaal samen met de hele, gepelde lookteentjes, de salieblaadjes, de in blokjes gesneden citroen en de spekblokjes. Kruid met peper en zout en overgiet het geheel met bier.
  3. Laat 45 min. in de warme oven bakken, draai de stukken kip regelmatig om.
  4. Leg de onderbouten op een bord, giet de saus in een steelpan en laat 2 min. inkoken op hoog vuur. Voeg het bindmiddel toe, laat 1 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout
  5. Doe alles terug in de ovenschaal en serveer goed warm, bestrooid met gehakte salie. Dien op met witloofstoemp.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 478,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 478,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
  • Kippenonderbouten gekonfijt in bier
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bier | Zonder alcohol | Fles

Leffe

Bier | Zonder alcohol | Fles

4 x 33 cl

€5,85

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,55

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

+/- 600 gr

+/-€3,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

4 × 11 gr

€11,80

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
+/-€26,77