Kippenonderbouten gekonfijt in bier
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 33 cl blond bier (pils)
- 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
- 200 g gerookte spekblokjes
- 8 kippenboutjes
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- 8 blaadjes verse salie + voor de afwerking
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Leffe
Bier | Zonder alcohol | Fles
4 x 33 cl
€5,85
Maizena
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
€2,55
Delhaize
Spekreepjes | Gerookt
200 gr
€2,29
Delhaize
Onderbouten | Kip
+/- 600 gr
+/-€3,59
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Salie
4 × 11 gr
€11,80
Reeds in je keuken
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Totaal:
+/-€26,77
Begin met koken
Bereidingstijd: 60 minuten
- Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
- Leg de kippenonderbouten in een ovenschaal samen met de hele, gepelde lookteentjes, de salieblaadjes, de in blokjes gesneden citroen en de spekblokjes. Kruid met peper en zout en overgiet het geheel met bier.
- Laat 45 min. in de warme oven bakken, draai de stukken kip regelmatig om.
- Leg de onderbouten op een bord, giet de saus in een steelpan en laat 2 min. inkoken op hoog vuur. Voeg het bindmiddel toe, laat 1 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout
- Doe alles terug in de ovenschaal en serveer goed warm, bestrooid met gehakte salie. Dien op met witloofstoemp.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 478,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 478,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Leffe
Bier | Zonder alcohol | Fles
4 x 33 cl
€5,85
Maizena
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
€2,55
Delhaize
Spekreepjes | Gerookt
200 gr
€2,29
Delhaize
Onderbouten | Kip
+/- 600 gr
+/-€3,59
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Salie
4 × 11 gr
€11,80
Reeds in je keuken
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69