Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenKippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle
Delhaize logo
  • Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Pasta
Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 sneetjes Bayonneham
  • zout
  • 20 cl witte wijn
  • 300 g verse biotagliatelle
  • 2 takjes tijm
  • sap van 1 citroen
  • 3 takjes salie
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 dikke tomaten
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 g biokipfilet
  • balsamicoazijn
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    120 gr
    27,08 €/kg
    €3,25
  • Tagliatelle | Eieren | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de tomaten in de helft en schik ze in een ovenschotel, met de gesneden kant naar boven. Kruid met peper en zout. Pel de lookteentjes en snijd ze in flinterdunne plakjes. Verdeel de lookschijfjes en de tijmblaadjes over de halve tomaten en overgiet met een scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn. Zet gedurende twintig minuten in de oven.
    3. Snijd de kipfilets in de lengte in de helft en sla het vlees plat. Kruid de lapjes aan beide kanten met peper en zout.
    4. Leg een mooie plak Bayonneham en een flink salieblad op elk lapje. Rol de lapjes op en prik ze vast met een tandenstoker. Haal de rolletjes lichtjes door de bloem.
    5. Warm een soeplepel olijfolie op in een pan en laat de lapjes gedurende een kwartier bakken op een matig vuur. Draai ze regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en deglaceer ze met witte wijn en citroensap. Laat de saus tot de helft inkoken op een matig vuur. Zet het vuur lager en voeg de in stukjes gesneden boter toe, om de saus te binden. Leg de kippenlapjes opnieuw in de pan en laat ze nog gedurende vijf minuten sudderen op een zacht vuur.
    6. Serveer met de halve tomaten en verse biologische tagliatelle.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Kippenlapjes ‘saltimbocca’ met citroen en salie, halve tomaten in de oven, tagliatelle

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bayonneham | Sneden
    120 gr
    27,08 €/kg
    €3,25
  • Tagliatelle | Eieren | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar