Recept zoekresultatenKippenhapjes met gember
Delhaize logo
  • Kippenhapjes met gember

Kippenhapjes met gember

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kippenhapjes met gember

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Doe de sojasaus, saké, suiker en gember in een schaal. Voeg de in blokjes gesneden kip toe, meng, dek af en laat rusten.
  2. Splits ondertussen de broccoli (van de wokmix) op in kleinere roosjes. Laat alle groenten 2 min. garen in kokend water. Giet af en spoel goed onder koud water. Doe de groenten in een kom en voeg zonnebloem- en sesamolie toe, rijstazijn, peper, zout, gehakte koriander en de in heel fijne halve schijfjes gesneden limoen. Meng goed.
  3. Verwarm de olie tot 180°C. Laat de blokjes kip uitlekken, wentel ze in het maïszetmeel en schud er het overtollige meel af. Frituur ze in 2 of 3 keer tot ze goudbruin en van binnen goed gebakken zijn.
  4. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met de salade. Serveer ze eventueel met kommetjes sojasaus en sweetened chili sauce.

Kooktip

Als de kippenblokjes te groot zijn en van binnen nog niet gaar, zet ze dan nog 5 min. in de oven op 180°C.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kippenhapjes met gember