Recept zoekresultatenKippenburger met caesar salad
Delhaize logo
  • Kippenburger met caesar saladC

Kippenburger met caesar salad

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Salade
Kippenburger met caesar saladC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kippenburgers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl water
  • 2 ansjovisfilets
  • 100 g mayonaise
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handvol peterselie
  • 120 g grissini Delhaize
  • takjes bieslook
  • 1 handvol kervel
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/2 Romeinse sla
  • 2 eetlepels noten

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Bak de kippenburgers in de olie.
  2. Was en snijd de sla. Hak de kruiden en meng ze met de sla.
  3. Snijd de ansjovissen in stukjes en meng die met mayonaise. Voeg Parmezaanse kaas en wat water toe tot er een uniforme massa ontstaat.
  4. Dien de kippenburgers op met de sla, de noten, de grissini en de mayonaise met Parmezaanse kaas.
  5. Werk af met een beetje Parmezaanse kaas en bieslook.

Kooktip

Hak de kruiden met een mesje en niet met een keukenrobot zodat ze knapperig blijven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 875; energie (kCal): 210; vetten (g): 14,6; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 656,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Kippenburger met caesar saladC