Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKippenbrochettes met zoete aardappel en artisjok
Delhaize logo
  • Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjokA

Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjok

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjokA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g kipfilet
  • 1 zoete aardappel
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 8 artisjokken op olie
  • 40 g geschaafde amandelen
  • 10 g verse salie
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Zoete | aardappel | bulk
    +/- 1 kg
    +/-3,59€/kg
    +/-€3,59
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 23/01
  • Artisjokbodems
    180 gr
    12,50 €/kg
    €2,25
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 10 min baktijd

    1. Spoel de zoete aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm dik en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.
    2. Snijd een citroen in dunne schijfjes. Laat de artisjokken goed uitlekken.
    3. Snijd de kip in blokjes van 5 cm. Schil zeste van 1 citroen, pers de citroen uit en vang het sap op. Snipper de salie fijn en meng samen met de zeste, het citroensap en 1 el olijfolie onder de kippenblokjes. Kruid met peper en zout. Haal de gekruide kippenblokjes door de geschaafde amandelen en rijg ze op een brochette afwisselend met een zoete aardappel, een schijfje citroen en een artisjokhart.
    4. Steek de BBQ aan en laat de kolen heet worden. Besprenkel de brochetten met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze gaar op de hete BBQ. Reken 5 min per kant.
    5. Geef een frisse mesclunsalade met verse kruiden bij de brochetten en een tomatensalade met olijven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 453; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 233,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjokA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Zoete | aardappel | bulk
    +/- 1 kg
    +/-3,59€/kg
    +/-€3,59
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 23/01
  • Artisjokbodems
    180 gr
    12,50 €/kg
    €2,25
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Serveer met