Recept zoekresultatenKippenbrochettes met zoete aardappel en artisjok
Delhaize logo
  • Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjok
    A

Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjok

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjokA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g kipfilet
  • 1 zoete aardappel
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 8 artisjokken op olie
  • 40 g geschaafde amandelen
  • 10 g verse salie
  • 1 el olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip | Bio

Delhaize

Filet | Kip | Bio

+/- 300 gr

Bio

+/-€7,50

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Artisjokharten

Delhaize

Artisjokharten

210 gr

€2,19

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

11 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€23,27

Serveer met

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 10 min baktijd

  1. Spoel de zoete aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm dik en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.
  2. Snijd een citroen in dunne schijfjes. Laat de artisjokken goed uitlekken.
  3. Snijd de kip in blokjes van 5 cm. Schil zeste van 1 citroen, pers de citroen uit en vang het sap op. Snipper de salie fijn en meng samen met de zeste, het citroensap en 1 el olijfolie onder de kippenblokjes. Kruid met peper en zout. Haal de gekruide kippenblokjes door de geschaafde amandelen en rijg ze op een brochette afwisselend met een zoete aardappel, een schijfje citroen en een artisjokhart.
  4. Steek de BBQ aan en laat de kolen heet worden. Besprenkel de brochetten met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze gaar op de hete BBQ. Reken 5 min per kant.
  5. Geef een frisse mesclunsalade met verse kruiden bij de brochetten en een tomatensalade met olijven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 453; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 233,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 453; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 233,06
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
  • Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjok
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip | Bio

Delhaize

Filet | Kip | Bio

+/- 300 gr

Bio

+/-€7,50

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Artisjokharten

Delhaize

Artisjokharten

210 gr

€2,19

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Kruiden | Salie

Santa Maria

Kruiden | Salie

11 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€23,27

Serveer met