• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Gluten vrij
  • Gelegenheid: Barbecue
  • Seizoen: Zomer

Dit recept versturen

Kippenboutjes met rode pesto
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 45 g pijnboompitten
  • 95 g pomodore basilicum
  • 45 g gedroogde tomaten met basilicum
  • 20 g geraspte grana padano
  • 5 cl olijfolie
  • 1/2 bokaal paprika’s Piquillo met look Alsur
  • 1,2 kg kippenboutjes
Kippenboutjes met rode pesto
Bereiding

Bereidingstijd: Kippenboutjes met rode pesto

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten.
  2. Mix alle ingrediënten (behalve de kip, uiteraard) in de keukenrobot tot een homogene pesto. Mix de olie van de paprika’s en tomaten mee.
  3. Schik de kippenboutjes in een grote schaal en bestrijk ze volledig met pesto. Bak ze 45 min. in de oven.
  4. Gril, net voor het opdienen, de kippenboutjes ± 3 min. per kant op de barbecue (of in een hete grillpan bij slechte weersvoorspellingen).

Kooktip

Als je kip in de oven voorkookt, zal het vlees daarna tot in de kern garen zonder dat de buitenkant tijd heeft om aan te branden, wat dikwijls het geval is wanneer je gevogelte op de barbecue bereidt. Heb je nog wat pesto over? Gebruik hem als dipsaus bij het aperitief of serveer bij aardappelen in de schil, pasta ...

Nutritionele informatie

Energie: 463 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst