Recept zoekresultatenKippenboutjes met rode pesto
Delhaize logo
  • Kippenboutjes met rode pestoB

Kippenboutjes met rode pesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Kippenboutjes met rode pestoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 45 g pijnboompitten
  • 95 g pomodore basilicum
  • 45 g gedroogde tomaten met basilicum
  • 20 g geraspte grana padano
  • 5 cl olijfolie
  • 1/2 bokaal paprika’s Piquillo met look Alsur
  • 1,2 kg kippenboutjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    94,33 €/kg
    €8,49
    S2021011900496970000
  • Tomaten | Zongedroogd
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    280 gr
    7,11 €/kg
    €1,99
    S2017092704177930000
  • Grana padano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    17,90 €/kg
    €1,79
    F2018070600020160000
  • Pepers | Gegrild
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2018120500135560000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Kippenboutjes met rode pesto

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Gril de pijnboompitten.
    2. Mix alle ingrediënten (behalve de kip, uiteraard) in de keukenrobot tot een homogene pesto. Mix de olie van de paprika’s en tomaten mee.
    3. Schik de kippenboutjes in een grote schaal en bestrijk ze volledig met pesto. Bak ze 45 min. in de oven.
    4. Gril, net voor het opdienen, de kippenboutjes ± 3 min. per kant op de barbecue (of in een hete grillpan bij slechte weersvoorspellingen).

    Kooktip

    Als je kip in de oven voorkookt, zal het vlees daarna tot in de kern garen zonder dat de buitenkant tijd heeft om aan te branden, wat dikwijls het geval is wanneer je gevogelte op de barbecue bereidt. Heb je nog wat pesto over? Gebruik hem als dipsaus bij het aperitief of serveer bij aardappelen in de schil, pasta ...

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 813; energie (kCal): 195; vetten (g): 13,8; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 15; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 494,13
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Kippenboutjes met rode pestoB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    94,33 €/kg
    €8,49
    S2021011900496970000
  • Tomaten | Zongedroogd
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    280 gr
    7,11 €/kg
    €1,99
    S2017092704177930000
  • Grana padano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    17,90 €/kg
    €1,79
    F2018070600020160000
  • Pepers | Gegrild
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2018120500135560000