Kippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangère
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 kippenbouten
- 15 cl droge witte wijn
- 4 teentjes knoflook
- 4 uien
- 800 g “Nicolas” aardappelen (nettogewicht, geschild)
- 70 cl vetarme kippenbouillon (water + blokje)
- 4 eetlepels olijfolie
- Provençaalse kruiden
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1992102600288500000
S2011020100232260010
F1986053100315100000
F2008121100378520000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd + 45 min. baktijd
- Snipper de uien fijn. Doe 3 eetlepels olie in een braadpan en stoof er de uien in op middelhoog vuur tot ze lichtjes bruin gebakken zijn.
- Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C en snij de geschilde aardappelen in fijne plakjes.
- Verspreid ¼ van de uien over de bodem van een ovenschaal, bedek met ¼ van de aardappelen en bestrooi met Provençaalse kruiden. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Overgiet met de bouillon (alle ingrediënten moeten ondergedompeld zijn).
- Leg de kippenbouten, met de velkant naar onder, in een ovenschaal. Overgiet met de witte wijn, kruid met peper en zout en voeg de hele, gepelde knoflookteentjes toe.
- Zet de 2 schotels gelijktijdig in de oven en laat 45 min. bakken (draai de kippenbouten halverwege de baktijd om).
- Serveer warm met een salade of sperziebonen.
Kooktip
Dit gerecht heeft een prijs van € 2,13 per persoon.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 662,31
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1992102600288500000
S2011020100232260010
F1986053100315100000
F2008121100378520000
Laad nog 4 producten