Recept zoekresultatenKippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Delhaize logo
  • Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
    B
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesaladeB

Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 kippenbouten
  • 8 grote sjalotten
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 800 g loskokende aardappelen
  • 80 g Fourme d'Ambert
  • 5 g verse tijm
  • 1 dl sojasaus
  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • 2 e.l. olijfolie
  • 50 g boter
  • 8 kippenbouten
  • 8 grote sjalotten
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 800 g loskokende aardappelen
  • 80 g Fourme d'Ambert
  • 5 g verse tijm
  • 1 dl sojasaus
  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • 2 e.l. olijfolie
  • 50 g boter

Begin met koken

: 40 min
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet de aardappelen af en plet ze met de kaas en de boter. Kruid met peper en zout, meng goed en houd warm.
2
Snijd de sjalotten in de helft zonder te pellen. Zet een pan op het vuur en schik de sjalotten erin met de open kant naar onderen. Overgiet met een lepel olijfolie, de helft van de sojasaus en de helft van de balsamicoazijn en voeg de takjes tijm toe. Zet het deksel op de pot en kook gaar gedurende 25 min. Indien nodig, kun je het deksel op het einde wegnemen en de saus zo zachtjes verder laten inkoken tot ze stroperig is. Let er wel op dat de sjalotten niet aanbranden.
3
Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Draai het vuur wat lager en gaar ze verder gedurende 15 min. Overgiet de bouten met de rest van de sojasaus en de balsamicoazijn, zodat de kip karamelliseert.
4
Spoel de spinazie en zwier droog. Serveer de kippenbouten met de puree, de sjalotten en een salade van jonge spinazieblaadjes.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet de aardappelen af en plet ze met de kaas en de boter. Kruid met peper en zout, meng goed en houd warm.
2
Snijd de sjalotten in de helft zonder te pellen. Zet een pan op het vuur en schik de sjalotten erin met de open kant naar onderen. Overgiet met een lepel olijfolie, de helft van de sojasaus en de helft van de balsamicoazijn en voeg de takjes tijm toe. Zet het deksel op de pot en kook gaar gedurende 25 min. Indien nodig, kun je het deksel op het einde wegnemen en de saus zo zachtjes verder laten inkoken tot ze stroperig is. Let er wel op dat de sjalotten niet aanbranden.
3
Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Draai het vuur wat lager en gaar ze verder gedurende 15 min. Overgiet de bouten met de rest van de sojasaus en de balsamicoazijn, zodat de kip karamelliseert.
4
Spoel de spinazie en zwier droog. Serveer de kippenbouten met de puree, de sjalotten en een salade van jonge spinazieblaadjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 781,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 781,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

+/- 600 gr

+/-€3,59

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

450 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€1,29

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

Delhaize

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

1 kg

€2,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Totaal:
+/-€17,45