Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenKippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Delhaize logo
  • Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesaladeB

Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesaladeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 kippenbouten
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • 1 dl sojasaus
  • 5 g verse tijm
  • 80 g Fourme d'Ambert
  • 800 g loskokende aardappelen
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 8 grote sjalotten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippendrumsticks
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019081300042350000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    25 cl
    24,20 €/l
    €6,05
    S2019121700335740000
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
    S2009071000012980000
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min

    1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet de aardappelen af en plet ze met de kaas en de boter. Kruid met peper en zout, meng goed en houd warm.
    2. Snijd de sjalotten in de helft zonder te pellen. Zet een pan op het vuur en schik de sjalotten erin met de open kant naar onderen. Overgiet met een lepel olijfolie, de helft van de sojasaus en de helft van de balsamicoazijn en voeg de takjes tijm toe. Zet het deksel op de pot en kook gaar gedurende 25 min. Indien nodig, kun je het deksel op het einde wegnemen en de saus zo zachtjes verder laten inkoken tot ze stroperig is. Let er wel op dat de sjalotten niet aanbranden.
    3. Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Draai het vuur wat lager en gaar ze verder gedurende 15 min. Overgiet de bouten met de rest van de sojasaus en de balsamicoazijn, zodat de kip karamelliseert.
    4. Spoel de spinazie en zwier droog. Serveer de kippenbouten met de puree, de sjalotten en een salade van jonge spinazieblaadjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 781,08
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesaladeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippendrumsticks
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019081300042350000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    25 cl
    24,20 €/l
    €6,05
    S2019121700335740000
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
    S2009071000012980000
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000