Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 kippenbouten
- 50 g boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1,5 dl balsamicoazijn
- 1 dl sojasaus
- 5 g verse tijm
- 80 g Fourme d'Ambert
- 800 g loskokende aardappelen
- 150 g jonge spinazieblaadjes
- 8 grote sjalotten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019081300042350000
S2019121700335740000
S2009071000012980000
F2021022500077570000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet de aardappelen af en plet ze met de kaas en de boter. Kruid met peper en zout, meng goed en houd warm.
- Snijd de sjalotten in de helft zonder te pellen. Zet een pan op het vuur en schik de sjalotten erin met de open kant naar onderen. Overgiet met een lepel olijfolie, de helft van de sojasaus en de helft van de balsamicoazijn en voeg de takjes tijm toe. Zet het deksel op de pot en kook gaar gedurende 25 min. Indien nodig, kun je het deksel op het einde wegnemen en de saus zo zachtjes verder laten inkoken tot ze stroperig is. Let er wel op dat de sjalotten niet aanbranden.
- Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Draai het vuur wat lager en gaar ze verder gedurende 15 min. Overgiet de bouten met de rest van de sojasaus en de balsamicoazijn, zodat de kip karamelliseert.
- Spoel de spinazie en zwier droog. Serveer de kippenbouten met de puree, de sjalotten en een salade van jonge spinazieblaadjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 781,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019081300042350000
S2019121700335740000
S2009071000012980000
F2021022500077570000
Laad nog 4 producten