Recept zoekresultatenKippenbouten met groene olijven en citroen
Delhaize logo
  • Kippenbouten met groene olijven en citroen

Kippenbouten met groene olijven en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Terug naar school
Hoofdgerecht
Kippenbouten met groene olijven en citroen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 kippenbouten
  • 150 g groene olijven
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1/2 limoen
  • enkele blaadjes verse laurier
  • 1 snuifje ‘Chili & lime’ Santa Maria
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Onderbouten
    +/- 600 gr
    +/-5,05€/kg
    +/-€3,03
  • Olijven | Groene | Zonder pit
    115 gr
    8,61 €/kg
    €0,99
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 15/01
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 15/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 50 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Schik de kippenbouten in een grote ovenschaal en kruid met peper, zout en de 'Chili & lime' kruiden. Verdeel de olijven, de teentjes knoflook en de verse laurier over de bouten en overgiet met de olijfolie. Snijd de citroen en de limoen in partjes en schik ze tussen de kippenbouten.
    3. Bak de bouten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 50 min. Arroseer regelmatig zodat de kip lekker mals blijft.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Lactose vrij
    Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kippenbouten met groene olijven en citroen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Onderbouten
    +/- 600 gr
    +/-5,05€/kg
    +/-€3,03
  • Olijven | Groene | Zonder pit
    115 gr
    8,61 €/kg
    €0,99
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 15/01
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 15/01