Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKippenboomstammetje met kaas en compote van appel en peer 
Delhaize logo
  • Kippenboomstammetje met kaas en compote van appel en peer 

Kippenboomstammetje met kaas en compote van appel en peer 

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Kippenboomstammetje met kaas en compote van appel en peer 

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g kippenboomstammetjes met kaas (6 stuks)
  • 3 appels Sissired
  • 3 biologische peren Celina
  • 150 g fijnproeverssla
  • 4 takjes tijm
  • 800 g krieltjes
  • 2 el water
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 1,5 eetlepels ciderazijn
  • 5 el olijfolie
  • Peper en fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenboomstam Kaas 4x110g
    +/- 440 gr
    +/-9,89€/kg
    +/-€4,35
    Afhaling vanaf 21/10
  • APPEL SISSIRED 6 PCS-B12
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Peer | Célina | 4ST | Bio
    400 gr
    7,88 €/kg
    €3,15
  • Sla | Fijnproever
    70 gr
    12,71 €/kg
    €0,89
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels en de peren. Snijd ze in stukjes en doe ze in een braadpan (cocotte) met de rietsuiker en het water. Doe het deksel op de pan en verhit op een zacht vuurtje. Laat 25 min. afgedekt sudderen en daarna nog eens 5 min. zonder deksel.
    2. Snijd ondertussen de krieltjes doormidden, meng er 2 el olijfolie door en leg ze op een grote bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Bak 30 min. in de oven en roer de aardappelen af en toe om.
    3. Als de krieltjes 10 min. in de oven zitten, leg je de kippenboomstammetjes in een ovenschaal met bakpapier. Laat ze 20 min. meebakken in de oven.
    4. Plet de appels en peren met een pureestamper of mix ze fijn tot een mousseline.
    5. Meng de sla met 3 el olijfolie en voeg ciderazijn en zout toe. Serveer met de kippenboomstammetjes, de compote en de krieltjes.

    Tip
    De kooktijd van de compote hangt af van hoe rijp de appels en peren zijn of van de variëteit, als je andere variëteiten gebruikt.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 652/152 ; Vetten (g): 7,4 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,1 ; Koolhydraten (g): 2,1 ; Suikers (g): 5,7 ; Vezels (g): 1,6 ; Eiwitten (g): 6,9 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 812 ; Nutri-score: A
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Kippenboomstammetje met kaas en compote van appel en peer 

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenboomstam Kaas 4x110g
    +/- 440 gr
    +/-9,89€/kg
    +/-€4,35
    Afhaling vanaf 21/10
  • APPEL SISSIRED 6 PCS-B12
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Peer | Célina | 4ST | Bio
    400 gr
    7,88 €/kg
    €3,15
  • Sla | Fijnproever
    70 gr
    12,71 €/kg
    €0,89